Роспроп залякує іноземців в Україні фейками про працівників ТЦК

Роспроп залякує іноземців в Україні фейками про працівників ТЦК

Укрінформ
Пропагандисти поширили фото неіснуючої брошури від імені посольства Великої Британії в Україні, щоб дискредитувати ТЦК серед іноземних громадян

Днями прокремлівські телеграм-канали почали поширювати фотографію брошури, яку нібито надрукували у посольстві Великої Британії в Україні. В ній буцімто міститься інформація для британців, які перебувають в нашій державі, про те, як «правильно поводитися» із представниками ТЦК та СП. Іноземцям начебто рекомендується уникати контакту з працівниками ТЦК, не підтримувати з ними зоровий контакт, не реагувати на «хамство, провокації, штовханину, расистські висловлювання з їхнього боку, і за жодних обставин не підписувати ніяких документів».

Це фейк. По-перше, створюючи підробку, росіяни припустилися помилки. Вони вказали, що в Україні триває загальна мобілізація військовозобов'язаних чоловіків з 25 до 65 років, а не з 25 до 60 років, як є насправді.

По-друге, інформацію пропагандистів спростували і у британському посольстві. У коментарі Укрінформу представники диппредставництва повідомили, що посольство Великої Британії в Україні не друкувало такий флаєр, а інформація про нього в Інтернеті є фейком.

Ця дезінформація спрямована на дискредитацію ТЦК в очах іноземців, які зараз перебувають в Україні або збираються приїхати до країни. Вдаючись до таких залякувань через фейки, росіяни намагаються створити думку про те, що мобілізації в Україні нібито підлягають також громадяни інших держав, а працівники ТЦК буцімто можуть їх «забрати» прямо з вулиці.

Раніше Укрінформ спростував фейк, яким російська пропаганда намагалася підтвердити вигаданий наратив про неефективність винищувачів F-16, які нещодавно почали постачатися в Україну. 

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-