Роспроп підробив обкладинку Charlie Hebdo про українську Формулу миру

Роспроп підробив обкладинку Charlie Hebdo про українську Формулу миру

Укрінформ
Пропагандисти намагаються дискредитувати ініціативу Президента Володимира Зеленського в очах західних союзників

ЗМІ кремлівського пулу, телеграм-канали та боти у соцмережі Х поширюють нібито нову обкладинку французького сатиричного видання Charlie Hebdo. На ній у карикатурному стилі зображений міжнародний символ миру pacific, складений з решток солдата в українській формі, та підпис «Українська Формула миру».

Ця обкладинка є фейковою – її немає ані на офіційному сайті Charlie Hebdo, ані у його соцмережах, де зазвичай публікуються перші сторінки нових випусків.

На фейковій обкладинці зазначена дата виходу 11 жовтня і номер щотижневика 1682, проте у цей день новий випуск Charlie Hebdo не виходив.

Насправді ж останні два примірники виходили 9-го та 16 жовтня і мали порядкові номери 1681 та 1682 відповідно. На обох обкладинках журналу розміщені зовсім інші карикатури, які не стосуються України.

Російські пропагандисти часто полюбляють створювати та потім тиражувати фейкові обкладинки відомих іноземних сатиричних журналів. Зокрема у «творчому доробку» фейкоробів «обкладинки» німецького журналу Titanic, французьких видань Courrier International та Franc Tireur, індійського щотижневика «Ананда Вікатан», американського політично-сатиричного журналу Humor Times, сатиричного іспанського журналу El Jueves та інших.

Подібні підробки спрямовані на дискредитацію у світі та в Україні Формули миру, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Це робиться для того, щоб показати його начебто безперспективність і змусити прийняти невигідні умови, які Росія хоче нав’язати Україні та країнам Заходу.

Насправді, за словами Президента Зеленського, за два роки майже 100 країн з усіх частин світу підтримали українську Формулу миру, спрямовану на відновлення справедливості для українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше роспроп вигадав фейк, що Україна заохочує пенсіонерів до служби в армії путівками в санаторій та телевізорами.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-