Авакова просять не називати силовий підрозділ іменем Небесної Сотні

Авакова просять не називати силовий підрозділ іменем Небесної Сотні

Укрінформ
Громадська організація "Євромайдан SOS" закликає Міністерство внутрішніх справ відмовитися від ідеї називати іменем Небесної Сотні силовий підрозділ.

Про це йдеться у заяві організації, надісланій Укрінформу.

"Ми звертаємо увагу Міністерства внутрішніх справ, що Небесна Сотня - не абстрактна назва, за нею стоять конкретні люди, які віддали своє життя у протистоянні із беззаконням правоохоронних органів, які захищали авторитарний режим. Євромайдан SOS закликає Міністерство внутрішніх справ відмовитися від ідеї називати іменем Небесної Сотні будь-які силові структури",  йдеться у заяві. 

Найкраще, що може зробити МВС для збереження пам’яті загиблих – це сприяти Генеральній прокуратурі в ефективному розслідуванні вчинених під час протестних подій злочинів, а також провести в найбільш стислі строки системну реформу органів внутрішніх справ, щоб ці злочини більше ніколи не повторилися у майбутньому, наголошують в організації.

Нагадаємо, що керівник МВС Арсен Аваков 22 липня заявив про створення бригади спецназу імені "Небесної Сотні".  За його словами, до складу бригади відбиратимуть найкращих спеціалістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-