ЄС вперше офіційно визнав агресію Росії проти України – EUobserver

ЄС вперше офіційно визнав агресію Росії проти України – EUobserver

Укрінформ
Євросоюз уперше в офіційних документах визнав вторгнення збройних сил Росії на територію України.

Про це пише брюссельське видання EUobserver, передає кореспондент Укрінформу.

«ЄС скасував табу на відзначення присутності російських збройних сил на сході України. Про це йдеться у публікації в офіційному журналі (збірка законодавства ЄС – ред.) від 16 лютого, де вказано, що заступник міністра оборони Анатолій Антонов доданий до «чорного списку» за «причетність до розміщення російських військ в Україні», - пише видання.

Також з аналогічним формулювання до санкційного списку включено іншого заступника міністра оборони РФ Аркадія Бахіна.

«У статусі заступника міністра оборони задіяний у перекиданні військ Росії до України», - йдеться у поясненні ради ЄС щодо підстав включення цих посадовців до «чорного списку».

Відносно ще одного військового діяча – заступника начальника генерального штабу ЗС РФ Андрія Картаполова, котрий також підпав під санкції, зазначається, що він «задіяний у веденні військової кампанії російських збройних сил в Україні».

Читайте також: У Думі відреагували на санкції: Якщо вони всі Шарлі, то ми всі Кобзони

Стосовно найвідомішого санкційного персонажа – співака і депутата Державної думи Йосипа Кобзона – вказується, що під час відвідування «так званої «Донецької народної республіки» він підтримував сепаратистів та є «почесним консулом» «ДНР» в РФ.

Нагадаємо, 16 лютого Євросоюз розширив і продовжив термін дії списку персональних санкцій проти осіб і установ, які посягають на суверенітет і територіальну цілісність України. До «чорного списку» санкцій додатково включено 19 осіб і 9 установ. На сьогодні під персональними санкціями Євросоюзу перебувають 151 особа та 37 установ. Санкції передбачають візову заборону та блокування активів на території ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-