Як відрізнити нітратний кавун. Інфографіка

Як відрізнити нітратний кавун. Інфографіка

Укрінформ

В Україні традиційний сезон кавунів починається в серпні, але через зміни клімату та застосування пестицидів, ягоди вже зараз масово дозрівають і з’являться в супермаркетах та на ринках. Проте їсти їх потрібно дуже обережно.

Головне – не купувати кавуни при дорозі. Бо за кілька годин чистий кавун вбирає стільки свинцю, що стає взагалі непридатним для вживання. Також не варто купувати їх розрізаними, бо у спеку там розмножується кишкова інфекція.

Основні ознаки нітратного кавуна:

1. Постукайте по кавуну - відчуття, немов б'єте по приспущені м'ячу.

2. Зріз гладкий і глянцевий на вигляд, хоча повинен світитися цукровими крупинками.

3. Якщо розкришити м'якоть у склянку з водою, то вода стане рожевою або червоною, а здоровий кавун зробить рідину просто каламутною.

4. М'якоть кавуна бліда та з товстими прожилками.

5. Якщо при стисненні кавун не тріщить, але на вигляд зрілий, значить, дозрів він не без "допомоги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-