Китай до 100-річчя КНР має намір провести модернізацію з китайською специфікою - посольство

Китай до 100-річчя КНР має намір провести модернізацію з китайською специфікою - посольство

Укрінформ

Китай має намір до 100-річчя проголошення Китайської Народної Республіки в 2049 році здійснити масштабну модернізацію з китайською специфікою суспільного й економічного життя в країні. 

Про це йдеться в наданому Укрінформу коментарі Посольства Китаю в Україні щодо виступу голови КНР Сі Цзіньпіна на відкритті ХХ з’їзду Компартії Китаю. 

«Китай докладе зусиль для здійснення модернізації в найкоротші терміни, щоб до середини поточного століття (100-річчя проголошення Китайської Народної Республіки в 2049 році – ред.) досягнути мети побудови процвітаючої, могутньої, демократичної та модернізованої соціалістичної держави», - йдеться в коментарі. 

В Посольстві також зауважили, що нинішній рівень розвитку економіки Китаю, другої за величиною економіки світу, яка за обсягом займає 18,5% світової економіки, формує міцний фундамент для прискореного розвитку КНР і модернізації країни з китайською специфікою. 

«Модернізація з китайською специфікою – це соціалістична модернізація під керівництвом Комуністичної партії Китаю, яка, маючи спільні риси модернізації інших держав, ґрунтується на характерних національних особливостях Китаю. Зокрема, торкнеться найбільшої кількості населення серед країн світу, дозволить досягнути істотного підвищення рівня їхнього життя, а також прагнутиме гармонії співіснування людини і природи та дотримуватиметься шляху мирного розвитку», - йдеться в коментарі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня в Пекіні за участі майже 2300 делегатів розпочався 20-й з’їзд Комуністичної партії Китаю, на якому, як очікується, нинішній голова КНР Сі Цзіньпін буде переобраний на третій п’ятирічний термін на чолі партії та отримає безпрецедентний за останні 50 років історії Китаю обсяг повноважень. 

У ході свого виступу Сі Цзіньпін, зокрема, заявив, що Китай прискорить створення збройних сил світового рівня та продовжить нарощувати свій потенціал стратегічного стримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-