“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (29 грудня 2023 року - 4 січня 2024 року)

“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (29 грудня 2023 року - 4 січня 2024 року)

Укрінформ

Вітаємо! Щовівторка ви маєте можливість отримувати звіт про роботу інформаційного агентства України “Укрінформ”. 

В останні дні минулого року та на початку 2024 на YouTube-каналі  “Укрінформу” стартували чергова відеопрограма - “Про війну”. Читачів сайту найбільше цікавили теми, щодо ракетного терору РФ та реакція на це світової спільноти.

В останні дні 2023 - на початку нового року, читачів “Укрінформу” найбільше цікавили теми щодо ракетних атак Росії у новорічні свята, а також реакції світу на терор РФ. Саме ці новини увійшли у лідери за показниками щодо переглядів. 

Тож, у ТОП-5 новинних матеріалів за переглядами:

За період з 29 грудня 2023 року по 4 січня 2024, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 588 новин. 

Серед публікацій найбільше читали статтю про символи ідентичності на сторінках закордонного паспорта України, про що вони означають - “Глянь у паспорт – відчуєш, хто ти”. 

Опубліковано низку інтерв’ю, зокрема:

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту за відповідний період:

  • користувачів - понад 1,8 млн, 

  • переглядів - понад 4 млн (це понад 580 тис щодоби)

  • кількість взаємодій із сайтом - понад 10,2 млн. (понад 1,4 щодоби).

Регіональна кореспонденська мережа випустила 487 новини. З них, найбільше читали:

Опубліковано також низку матеріалів регіональних кореспондентів щодо громадської допомоги українським військовим:

Закордонна редакція “Укрінформу” випустила 928 новин. Це, у середньому, 132 щодоби повідомлення щодоби. Англомовна версія сайту агенції мала минулого тижня охоплення понад 665 тисяч.

Загальні показники щодо охоплення у соціальних мережах “Укрінформа” - Facebook, Х, Telegram, Instagram та Threads - за минулий тиждень - 11,25 млн. Приріст підписників за 7 днів - близько 32 %.

Найпопулярніші дописи на Фейсбуці:

YouTube-канал UkrinformTV продовжує активно розвиватися. Кількість підписників станом на 5 січня 2024 - 832 тисяч. Переглядів відео на YouTube-каналі за тиждень – 4,5 млн. Це, у середньому, - понад 640 тисяч щодоби. 

Топ-3 за переглядами відео матеріалів:

Минулого тижня у рамках проєкту “Влада inside” вийшло інтерв’ю гендиректора “Укрінформу” Олексія Мацуки з  т.в.о. міністра культури  та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим. У розмові йшлося про повернення в Україну “Скіфського золота", знесення пам’ятників російським та радянським особам, створення Державного реєстру нерухомих пам’яток України – єПам’ятка та інше.

Очільник МКІП також висловився про роботу “Укрінформу”. За словами Карандєєва, діяльність Укрінформу є нині надважливою, зокрема, щодо протидії російській дезінформації.

“Сьогодні інформаційна діяльність в Україні має два напрямки. Перший – донести правду, а по-друге – спростувати неправду, спростувати фейки. Коли ми долучаємо до роботи в системі державних інформаційних агентств, до роботи в системі державних організацій – людей високого професійного рівня, які знають, як боротися з фейковою інформацією.  Які знають, як правильно підготувати спростування і викрити ті неправдиві меседжі. Тому покладаємося на професіоналізм людей, які такі, як ви, які працюють в Укрінформі”, - наголосив Карандєєв.

У програмі “Лещенко запитує” -  колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко обговорив з першим заступником голови ВР України Олександром Корнієнком актуальні на сьогодні політичні проблеми України.

“Укрінформ” разом із Центром протидії дезінформації запустила новий спільний проєкт “Про війну”, де йтиметься про фронт, фейки, пости інфлюенсерів та найважливіші проблеми на війні. Його ведучими будуть заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади “Азов” Нацгвардії Дмитро «Дипломат». Мета проєкту – долати дезінформаційні кампанії росіян, а також відверто обговорювати всі найважливіші проблеми суспільства, пов’язані з війною, і розповідати правду про армію. Перший випуск проєкту вийшов 3 січня  на майданчиках Укрінформу та Центру протидії дезінформації.

Щодня головна редакція “Укрінформа” - “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” здійснює моніторинг російської пропаганди та фактчекінг російських вкидів, що стає основою для інформаційних текстових та відео продуктів. У фокусі уваги Центра за відповідний період були наступні теми - чи готова Європа до нового Берлінського муру, Небензею у сталінські часи вже б займалося ВЧК-ОГПУ, “Budanov in a coma,” “New Jerusalem,” and “HAMAS obtaining Ukrainian weapons”: Top 10 spins by Russian propaganda in 2023 та інші.

“Укрінформ” продовжує допомагати українським захисникам. У грудні агенція оголосила чергову благодійну лотерею - збір на три квадрокоптери DJI MAVIC-3 для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців. На цю ініціативу “Укрінформу” відгукнулися волонтери зі швейцарської організації "Ukrainehilfe" Торстен та Ксенія Прієве. Перед Новим роком вони привезли в Україну три дрони Mavic-3 для 72 ОМБРГ "Чорні запорожці". Детальніше читайте у матеріалі “Дрони для «Чорних запорожців»: швейцарські волонтери відгукнулися на збір”

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів "Укрінформу" по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про "Укрінформ":

  • вівторок - звіт агентства за тиждень, 

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-