ЄБРР та шведська агенція допоможуть покращити ситуацію на ринку праці в Україні

ЄБРР та шведська агенція допоможуть покращити ситуацію на ринку праці в Україні

Укрінформ
Міністерство економіки разом із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і шведською Folke Bernadotte Academy (FBA) розроблять «Хартію стійкості людського капіталу», щоб покращити ситуацію на ринку праці, підтримати роботодавців, які через війну стикнулися із кризою людського капіталу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Відповідний меморандум про спільну роботу над “Хартією стійкості людського капіталу” було підписано у Берліні під час Міжнародної конференції з відновлення України (URC).

"Повномасштабна війна вдарила по ринку праці. За різними оцінками, понад 6,5 млн українців перебувають за кордоном як вимушені мігранти. В Україні водночас ми спостерігаємо структурне безробіття, коли роботодавці не можуть знайти працівників, а працівники - роботу. Ми переконані, що завдяки співпраці із ЄБРР та FBA (шведське урядове агентство з питань миру безпеки та розвитку – ред.) зможемо створити «Хартію стійкості людського капіталу», аби покращити ситуацію на ринку праці та створити умови для повернення українців", - зазначила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: ЄІБ і ЄБРР планують інвестувати в Україну мільярди, враховуючи воєнні ризики

За її словами, передбачається напрацювати новий механізм підтримки роботодавців та спільні рішення щодо проблем, пов’язаних із браком робочої сили і навчанням фахівців. Це стане, по суті, дорожньою картою розвитку людського капіталу в Україні у довгостроковій перспективі.

Очікується, що ініціатива об’єднає роботодавців по всій Україні, незалежно від розміру компанії, форми власності чи регіону, навколо ідеї покращення ситуації на ринку праці.

Як повідомлялось, уряди України та Німеччини й загалом майже 50 країн, донорів, міжнародних партнерів та представників бізнес-спільноти створили Skills Alliance; мета - надати можливість перекваліфікації чи кваліфікації понад 180 тис. людей протягом наступних трьох років.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-