Японія готова прийняти Конференцію з протимінної діяльності в Україні, яка відбудеться 2025 року

Японія готова прийняти Конференцію з протимінної діяльності в Україні, яка відбудеться 2025 року

Укрінформ
Уряд Японії готовий спільно з Україною організувати і прийняти Конференцію з протимінної діяльності в Україні, яка відбудеться восени 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це заявив премʼєр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським в рамках Саміту G7, який відбувся в Італії 13-15 червня цього року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Японія є одним із ключових партнерів України в сфері гуманітарного розмінування. Країна виділила понад 70 мільйонів доларів США (в еквіваленті) на відповідну техніку та обладнання, а також на розбудову спроможності у протимінній діяльності", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чилі долучиться до гуманітарного розмінування України

Крім того, Японія активно ділиться своїм досвідом та організовує навчання українських фахівців, а також працює над можливим виходом на український ринок виробників обладнання для розмінування та будівельної техніки, зокрема для локалізації виробництва.

Як повідомлялось, цього року Конференцію з протимінної діяльності в Україні прийме Швейцарія. Вона відбудеться 16-18 жовтня у місті Лозанна. До участі планується запросити понад 70 країн та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-