Кількість обстрілів України зростає – перевірте аптечку

Кількість обстрілів України зростає – перевірте аптечку

Реклама
Укрінформ

Перебуваючи навіть за сотні кілометрів від лінії фронту, звичайні мирні жителі, зокрема й маленькі українці, щодня ризикують отримати серйозне поранення. Після обстрілів та інших надзвичайних подій час прибуття карети швидкої допомоги може бути досить тривалим, і врятувати життя та здоров'я собі чи оточуючим у цей проміжок часу іноді можливо лише маючи навички надання допомоги та відповідні засоби — індивідуальні аптечки, кровоспинні джгути- турнікети.

Враховуючи це, кожному з нас слід завжди мати під рукою аптечку із засобами першої допомоги. Як її правильно зібрати запитали у керівника компанії СІЧ УКРАЇНА, провідного українського виробника джгутів SICH-Tourniquet Олександра Гадомського.

​Що має бути в аптечці будь-якого українця?

Варіант 1. Великий набір у тривожній валізі

Ми живемо в умовах, коли будь-якої миті може виникнути необхідність термінової евакуації, тому у кожного має бути зібрана тривожна валізка. Крім документів та особистих речей, у ній потрібно виділити місце для аптечки.

Для сімейної аптечки рекомендується придбати загальні ліки (анальгетики, жарознижувальні, протидіарейні, протизапальні та ін.), перев'язувальні матеріали та кровоспинний джгут-турнікет, незамінний при травмах і пораненнях, що супроводжуються масивною кровотечею. 

SICH-Tourniquet — удосконалений посилений джгут українського виробництва, розроблений за стандартами NATO. Турнікет успішно пройшов численні випробування та з 2016 року входить до складу аптечок ЗСУ.

Фото надано sich.ua
Фото надано sich.ua

Варіант 2. Мінімальний набір для повсякденного носіння цивільними

Не завжди професійна лікарська допомога може бути надана відразу, іноді приїзду лікарів доводиться чекати. Але ж кровотечу необхідно зупинити якнайшвидше, адже йдеться про збереження життя! 

Дорослі не завжди можуть бути поряд зі своїми дітьми, тому не буде зайвим покласти в рюкзак компактний медичний турнікет. Вага кровоспинного SICH-Tourniquet становить трохи більше ніж 100 г, а запатентована телескопічна конструкція дає змогу накладати SICH-Tourniquet навіть на найтонші кінцівки, окружністю від 5 см.

Подивіться разом із дітьми навчальні відеоролики або пройдіть інструктаж із накладання кровоспинного турнікета. Підлітки цілком впораються із самостійним застосуванням системи, зокрема й для допомоги іншим людям.

Кровоспинний турнікет SICH-Tourniquet виконано з ПВХ-стрічки, стійкої до УФ-променів, вологи і критично високих чи низьких температур. Завдяки оснащенню дюралюмінієвою фурнітурою він забезпечує швидку та надійну фіксацію. Накласти турнікет можна однією рукою за пів хвилини.

Зберіть набори першої допомоги, до складу яких, крім рукавичок, входять:

спеціальні гемостатичні бинти, що сприяють згортанню крові;

турнікет для перетягування кінцівки у разі безперервної кровотечі;

компресійний бандаж для невідкладної зупинки кровотечі.

Оптимально, коли є різні варіанти кровоспинних засобів, щоб можна було вибрати найкращий інструмент залежно від типу травматичної рани та її локалізації. Такий набір особливо актуальний для всіх цивільних осіб у прифронтових районах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-