Порівняння мініКАСКО та повного КАСКО: що вибрати?

Порівняння мініКАСКО та повного КАСКО: що вибрати?

Реклама
Укрінформ
Експлуатація автомобіля містить в собі чисельні ризики, пов'язані з дорожнім рухом, природними катаклізмами та іншими непередбачуваними ситуаціями.

Щоб убезпечити себе та зменшити фінансове навантаження у разі форс-мажорів, водії звертаються до страхування. На ринку страхових послуг існує декілька варіантів полісів, серед яких найпопулярнішими є КАСКО та мініКАСКО. Кожен з них має свої особливості, переваги та недоліки, які необхідно враховувати при оформленні. 

Що таке повне КАСКО?

Повне КАСКО — це розширений вид страхування авто, що покриває широкий спектр ситуацій. Поліс є добровільним і, на відміну від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ), компенсує збитки, які можуть виникнути не тільки у випадку ДТП, але й за інших обставин:

  • викрадення ТЗ;
  • стихійні лиха (повені, землетруси, гради, буревії тощо);
  • сандалізм (навмисне пошкоджень ТЗ третіми особами);
  • падіння предметів (дерев, стовпів, будівельних матеріалів).

Більшість страхових компаній додають в договори екстрасервіси: евакуація, технічна допомога на дорозі, воєнні ризики тощо.

Наявність КАСКО забезпечує всебічне покриття майже всіх імовірних негараздів, пов'язаних з експлуатацією автомобіля, що дає власнику впевненість у завтрашньому дні. 

Проте КАСКО є дороговартісним видом страхування та не по кишені всім автовласникам, особливо якщо ТЗ має високу ринкову вартість. Оформлення поліса вимагає детальної перевірки стану автомобіля, надання документів і проходження технічних оглядів. 

Що таке мініКАСКО?

МініКАСКО — це обмежений вид автострахування з частковим покриттям за значно нижчою ціною, порівняно з повним КАСКО. Цей поліс гарантує захист лише від основних і найпоширеніших ризиків, що робить його доступним для багатьох водіїв. Наприклад, ви можете обрати поліс з компенсацією у разі ДТП з вини та без вини водія плюс викрадення. 

МініКАСКО — оптимальний варіант для старих та недорогих марок авто, оскільки вартість повного КАСКО може перевищувати розумну межу для таких транспортних засобів.

Процес оформлення мініКАСКО переведено в онлайн-режим без попереднього огляду машини, а це ще одна перевага продукту. Купити страховку можна швидко зі смартфона в будь-який зручний час. 

Вибір між мініКАСКО та повним КАСКО залежить від ваших індивідуальних потреб та фінансових можливостей. Якщо ви прагнете максимальної безпеки та готові інвестувати у всебічний захист автомобіля, вам підійде КАСКО. 

З іншого боку, якщо ваш бюджет обмежений, мініКАСКО надасть необхідні базові гарантії виплати за доступною ціною. Це збалансоване рішення між вартістю та запропонованими послугами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-