Ціни на нафту зростають п'яті торги поспіль

Ціни на нафту зростають п'яті торги поспіль

Укрінформ
Ціни на нафту у понеділок, 12 серпня, зростають п'яті торги поспіль через побоювання щодо можливих перебоїв із постачаннями через ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Жовтневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,22 (на 0,3%) – до $79,88 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,5 (на 0,6%) – до $79,66 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI подорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,36 (на 0,5%) – до $77,2 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,65 (на 0,9%) – до $76,84 за барель.

За минулий тиждень Brent здорожчала на 3,7%, WTI – на 4,5%. Таким чином, нафта завершила у плюсі перший тиждень із п'яти.

«Напруженість на Близькому Сході, яка може загостритися будь-якої миті й ще більше підняти ціни, надає підтримку. Геополітичні ризики, ймовірно, продовжать істотно впливати на цінові тенденції на ринку нафти», – заявила MarketWatch аналітик з сировинних ринків Commerzbank Барбара Ламбрехт.

Читайте також: Західні страховики досі надають послуги танкерам, які перевозять російську нафту - Reuters

Опубліковані минулого тижня в США статдані виявилися кращими за прогнози, що заспокоїло тривоги з приводу ймовірної рецесії в економіці країни, пише Trading Economics. Вони також підтвердили впевненість трейдерів у тому, що Федеральна резервна система знизить процентні ставки вже наступного місяця. Це може сприяти підвищенню попиту на пальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-