На донецьких напрямках військові отримають додаткову зброю - Зеленський

На донецьких напрямках військові отримають додаткову зброю - Зеленський

Відео
Укрінформ
На донецьких напрямках військові отримають додаткову зброю із наближчих пакетів підтримки України.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Zelenskiy/Official

«За сьогодні вже кілька разів доповідав Головком Сирський - і щодо нашого фронту, і щодо нашої операції в Курській області. Щойно теж говорили. Домовилися, що із найближчих пакетів підтримки направимо додаткову зброю на донецькі напрямки для наших воїнів - понад те, що заплановане», - підкреслив Зеленський.

Він також повідомив, що провів у середу нараду із Прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ і омбудсменом стосовно підтримки дій українських військових на території Курської області РФ та забезпечення там гуманітарних потреб.

«Провів сьогодні також нараду з урядовцями - Прем’єр-міністр України, віцепрем’єр-міністр, міністр внутрішніх справ, а також був Уповноважений Верховної Ради з прав людини - щодо підтримки дій наших військових на території Курської області. Важливо, що Україна воює за правилами, і гуманітарні потреби, наявні на тій території, мають бути забезпечені», - наголосив Зеленський.

Він відзначив хороше просування українських військових у Курській області РФ, під час якого вони суттєво поповнили обмінний фонд.

Як повідомляв Укрінформ,головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня підтвердив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області.

Читайте також: Наступ ЗСУ в Курській області став серйозним ударом по Путіну - експерт

Президент Володимир Зеленський 13 серпня заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області.

Речник МЗС України Георгій Тихий наголосив, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя громадян і захист території України від ударів РФ.

Президент США Джо Байден зауважив, що несподіваний наступ України в Курській області Росії "створив справжню дилему" для очільника Кремля Володимира Путіна, і додав, що Вашингтон перебуває в постійному контакті з Києвом.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-