Масована повітряна атака: у багатьох містах лунали вибухи, є загиблі й поранені

Масована повітряна атака: у багатьох містах лунали вибухи, є загиблі й поранені

Оновлюється
Укрінформ
У понеділок, 26 серпня, Росія випустила по Україні більш як сотню ракет та близько 100 «Шахедів». Під час повітряної тривоги лунали вибухи майже по всій Україні, є загиблі та поранені. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Про це передає Укрінформ.

Війська РФ 26 серпня запустили по Україні більш як сотню ракет різних типів та близько 100 «Шахедів».

Це був один з найбільших ударів — комбінований, заявив Президент Володимир Зеленський.

За його словами, як більшість попередніх російських ударів, "цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей. На жаль, є загиблі. Мої співчуття всім рідним та близьким. Є десятки поранених – усім надається необхідна допомога".

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

"Багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику – повернемо", - наголосив він.

***

Внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей України.

«15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атаки. Ворог застосував різні види озброєння: БПЛА, крилаті ракети, «Кинджали»», - написав у Телеграмі Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що ціллю російських терористів стала енергетична інфраструктура.  «Укренерго» вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему. Водночас голови ОВА отримали завдання розгорнути за потреби «пункти незламності».

***

У ДСНС заявили про п'ятьох загиблих і 30 постраждалих внаслідок масованої повітряної атаки.

«Загинуло 5 осіб унаслідок цих терористичних атак РФ і 30 постраждали. До ліквідації надзвичайних ситуацій під час цих атак було залучено 740 рятувальників і 176 одиниць техніки. Частина цих рятувальників і техніки... і зараз працюють на місцях», - повідомив пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, триває розбирання завалів, ліквідація пожеж, порятунок людей (на цей час врятовані дві людини).

«У нас відбулися ураження у більш як 50 населених пунктах. Було уражено 57 об’єктів, у тому числі житлові будинки і різні об’єкти різного призначення, зокрема і критичної інфраструктури», - сказав Хорунжий.

За даними рятувальної служби, у Києві цивільна та критична інфраструктура не постраждала. Є пошкодження на території Київської області, зокрема у Бориспільському, Обухівському, Бучанському, Броварському районах. «Зафіксовані, зокрема, пожежі у приватних будинках, займання сухої трави. Усі ці пожежі вже ліквідовані», - заявив речник ДСНС.

***

Під час російської атаки 26 серпня Повітряні Сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА.

***

18:45 Президент Володимир Зеленський провів Ставку, зокрема, заслухав інформацію щодо ситуації в енергетиці після масованого російського ракетно-дронового удару.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Телеграм-каналі глави держави.

«Ставка. Відновлення енергетики після одного з найбільших російських обстрілів. Щонайменше 127 ракет і 109 дронів. Доповіді командувача Повітряних сил Миколи Олещука, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, міністра енергетики Германа Галущенка, голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького», - повідомляється у Телеграм-каналі глави держави.

***

18:00 На Рівненщині внаслідок російської атаки пошкоджень зазнали три будівлі: одна офісна та два житлових будинки.

***

17:59 Київська гідроелектростанція не зазнала критичних пошкоджень унаслідок атаки Росії.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини". Він підтвердив, що ГЕС не зазнала суттєвих пошкоджень. Він зазначив, що проїзд дамбою буде відновлено найближчим часом.

***

17:44 Унаслідок російської ракетно-дронової атаки у Київській області постраждали четверо людей, серед яких одна дитина.

«На жаль, внаслідок атаки постраждали 4 людини, серед яких одна дитина. Уламки БпЛА впали на автомобіль на трасі. Водія госпіталізували до обласної лікарні», - повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Наслідки російських атак на Київщині / Фото: КОВА

За його словами, руйнування фіксуються в усіх семи районах області. Так, зафіксовані пошкодження енергетичних об'єктів, понад 40 будинків, п’ятьох автомобілів, складських приміщень, гаражів та парканів.

***

15:58 Кількість людей, які постраждали в Житомирській області внаслідок атаки РФ, зросла до трьох.

«На Житомирщині внаслідок масованої атаки, попередньо, одна людина загинула, ще троє травмовані. У регіоні пошкоджені житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. Попередньо, загинула жінка, ще троє осіб травмовані. Рятувальники залучені до ліквідації наслідків масованої атаки», - зазначається у повідомленні ДСНС.

***

15:44 Сили протиповітряної знищили майже російських 20 безпілотників, які летіли на Київ.

"Повітряна тривога в Києві сьогодні сумарно тривала 8 з половиною годин. Уточнення даних по ударних БПЛА – протягом ночі було знищено до десятка ворожих дронів. Та приблизно така сама кількість - під час денної атаки БпЛА. Загалом було виявлено та знищено майже 20 безпілотників ворога, які прямували на столицю", - заявив начальник КМВА Сергій Попко.

***

15:24 На Вінниччині внаслідок влучання ракет та їх уламків постраждали двоє цивільних людей, повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Наразі відомо про влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Окрім того, вибуховою хвилею пошкоджені вікна та дахи однієї школи та приватних будинків.

За даними ОВА, у небі над Вінниччиною сили ППО в понеділок збили чотири російські крилаті ракети і два безпілотники.

***

15:22 У Голосіївському районі Києва внаслідок падіння уламків російського безпілотника виникла пожежа, яка повністю знищила легковий автомобіль, постраждав водій.

***

14:21 На Полтавщині в Лубенському районі поранень зазнала жінка.

"Уламками БпЛА пошкоджено приватний будинок в Лубенському районі. Поранено жінку, яка в ньому проживала", - повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

***

14:20 Російські окупанти під час сьогоднішньої атаки випустили по Запорізькій області щонайменше шість ракет, рух греблею ДніпроГЕС перекритий.

Як повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, ворог атакував область шістьма ракетами.

Російська ракета влучила поруч з приватним будинком у Запорізькому районі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

«З часу ранкової атаки було прийняте рішення перекрити проїзд через ДніпроГЕС. Через те, що великий трафік, люди їдуть на роботу, а ми чітко розуміємо, що ворог постійно намагається вдарити по ДніпроГЕСу», - сказав Федоров.

***

14:10 На Вінниччині внаслідок влучання ракет та їх уламків пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури у м. Бар і житлові будинки у Лука-Мелешківській громаді Вінницького району.

***

13.48 Уламки «Шахеда» пошкодили у селі Шрамківка Золотоніського району на Черкащині 17 будівель і лінію електропередач 10 кіловольт.

***

13.41 На Київщині пошкоджені два енергетичні об’єкти.

Наслідки атаки фіксуються в усіх районах області. Всі оперативні групи продовжують роботу.

***

13.40 На Одещині кількість постраждалих унаслідок атаки РФ зросла до семи.

Наслідки прильотів по Одеському району / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

***

13.39 На Миколаївщині внаслідок падіння боєприпасів та їх уламків виникли пожежі у Первомайському та Миколаївському районах області.

***

13:01 У Київській області внаслідок російської повітряної атаки отримали поранення троє людей, серед них пʼятимісячна дитина.

"Троє людей отримали травми, серед них пʼятимісячна дитина", - ідеться у повідомленні МВС.

Пошкоджені 22 приватні будинки та один будинок зруйнований.

***

12:54 В Ізюмському районі на Харківщині внаслідок атаки РФ загинув чоловік, двоє поранених.

"Внаслідок ракетного удару по цивільному підприємству в Ізюмському районі загинув чоловік. Ще дві людини отримали поранення", - повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

***

12.33 Сили та засоби протиповітряної оборони уразили близько 15 російських ракет і до 10 дронів, що прямували на Київ.

***

12.30 На Кіровоградщині госпіталізували чоловіка, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу.

***

12.27 На Черкащині через російську атаку пошкоджені будинки та ЛЕП.

***

12.24 На Прикарпатті росіяни влучили в інфраструктурний об’єкт, постраждали троє людей. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

***

12.20 Хмельницький - без світла через ворожий удар.

*** 

12.18 На Рівненщині 48 населених пунктів без світла через атаку на енергооб'єкт, частково без світла - обласний центр.

***

12.05 Укразалізниця повідомляє, що є влучання в обʼєкт залізничної інфраструктури у Сумській області. Ворог пошкодив контактну мережу та будівлі. Також поранено помічника машиніста, якого вчасно госпіталізували, тож загрози життю немає.

Деякі вокзали, які були знеструмлені через відключення у міських мережах, вже переведені на резервні генератори та використовуються як пункти незламності для містян.

Відхилення від графіку руху поїздів зібрані на порталі https://uz-vezemo.uz.gov.ua/.

Пасажири, які не встигли на потяги через тривалі повітряні тривоги, з тими ж квитками будуть відправлені наступними рейсами аналогічного напрямку протягом доби.

***

11.54 У Вінницькій області відновили електропостачання усіх населених пунктів, знеструмлених унаслідок атаки РФ.

***

11.42 У Луцьку внаслідок кількох російських атак одна людина загинула, пʼять постраждали.

Росіяни сьогодні кілька разів протягом ранку вдарили по Луцьку, пошкодивши житлові будинки і інфраструктурний обʼєкт.

***

11.41 Росія атакувала ракетними обстрілами Дрогобицький район, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

За попередніми даними, інформації про потерпілих немає. На місці працюють профільні служби.

***

11.18 Внаслідок ракетного удару по Одещині  поранення отримали чотири людини, серед них 10-річний хлопчик.

«Троє постраждалих, зокрема й дитина, госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості», - в Телеграмі повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер

Голова регіону додав, що внаслідок падіння уламків ракет пошкоджені приватні будинки та велика кількість автотранспорту. Також в Одеському районі є збої в електропостачанні. Всі відповідні служби усувають наслідки російської атаки.

***

11.10 У Житомирській області внаслідок російської ракетної атаки загинула жінка, є руйнування.

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко поінформував, що через складну ситуацію в енергосистемі в області введено аварійні відключення світла. Працюють рятувальники і ремонтні бригади.

***

11.01 У Вінницькій області внаслідок російської масованої атаки є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури.

***

10.55 Ворог пошкодив об’єкти енергетики на Сумщині - без світла понад 34 тисячі споживачів.

***

10.45 У Миколаївській області внаслідок російського масованого обстрілу зазнали поранень троє людей.

"Все під контролем. Заряджайте пристрої на всяк випадок", - написав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Фейсбуці.

***

10.43 У Запорізькій області внаслідок російської атаки виникла пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури.

***

10:29 У Луцьку під час повторної російської атаки  пошкоджено ще один житловий будинок, постраждала людина.

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що всі відповідні служби уже на місці, решта інформації уточнюється. 

***

10.28 У Київській області внаслідок російської повітряної атаки є постраждалий, пошкоджені інфраструктурні об’єкти.

Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей у чотирьох районах області пошкоджені приватні будинки.

***

10.21 У Луцьку рятувальники ліквідували наслідки російського удару по багатоквартирному житловому будинку.

***

10:13 У Польщі підняли у повітря винищувачі F-16 для захисту повітряного простору країни через ракетний обстріл Росією території України.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі нагадали, що востаннє така активність російської авіації, під час якої завдавалися удари по території Західної України, спостерігалася 8 липня.

***

09:54 Російські війська завдали удару по енергетичних об'єктах на Львівщині, у Львові і області - перебої з електропостачанням.

***

09:40 На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки загинула щонайменше одна людина, сталося кілька займань.

Відео: Дніпропетровська ОДА

"Вранці агресор масовано атакував область. Вибухи пролунали у Дніпровському та Криворізькому районах. Дякую за роботу ППО! Втім, на жаль, без наслідків ворожий терор не минувся. Попередньо, є один загиблий, 69-річний чоловік", - написав у Телеграмі начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Наслідки російського обстрілу в Дніпропетровській області / Фото: Микола М’якшиков. Укрінформ

***

9:35 "Укрзалізниця" оголосила про декілька знеструмлень по різних регіонах країни через масштабну ракетну атаку.

"У зв'язку з масштабною атакою ворога маємо декілька знеструмлень по різних регіонах. Виведено резервні тепловози, усі поїзди далекого сполучення продовжать рух", - йдеться у повідомленні.

Наразі приміський рух електропоїздами також затримується, енергетики вже працюють на місцях. City Express у Києві та Дніпрі - за графіком.

* * *

9:26 У Луцьку внаслідок російської атаки пошкоджений об'єкт інфраструктури, одна людина загинула.

За словами мера міста Ігоря Поліщука, "внаслідок ворожої атаки ушкоджено обʼєкт інфраструктури у Луцьку. Наразі є інформація про одного загиблого".

* * *

9:18 У столиці зранку через російську повітряну атаку є перебої з енерго- та водопостачанням.

"У кількох районах столиці перебої з енергопостачанням. Як зазначають фахівці, це повʼязано з проблемами в загальноукраїнській енергетичній мережі", - повідомив міський голова Віталій Кличко.

Також за словами мера, на правому березі столиці через відключення світла є перебої з водопостачанням.

* *т*

9:06 Укренерго вводить екстрені відключення світла по всій Україні.

"Укренерго надав розпорядження ввести екстрені відключення світла. Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, - не діють", - йдеться у повідомленні ДТЕК.

* * *

8.53 У Луцьку сьогодні вранці внаслідок російської атаки пошкоджено багатоквартирний будинок.

«Внаслідок ворожої атаки в Луцьку пошкоджено багатоквартирний будинок. Деталі щодо постраждалих уточнюються», - повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

* * *

8:27 На підступах до Києва працює ППО.

«Повітряна тривога триває! В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!», - про це повідомляє КМВА.

* * *

8:19 Війська РФ уранці 26 серпня завдають ударів по Харкову.

"Окупанти продовжують завдавати ударів по Харкову! Залишайтеся в укриттях", - повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

* * *

8:18 Російські війська зранку завдали удару по промисловому обʼєкту в Полтавській області, є постраждалі.

"Ворог поцілив по промисловому обʼєкту на Полтавщині. Травмовано пʼять людей", - повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-