Україна отримала техніку й обладнання від Японії за програмою екстреного відновлення

Україна отримала техніку й обладнання від Японії за програмою екстреного відновлення

Укрінформ
Уряд Японії передав близько 100 одиниць важкої техніки та обладнання для чотирьох регіонів України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

"У межах Програми з екстреного відновлення між Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) та урядом України, комунальні підприємства міст Харків, Дніпро, Херсон та Миколаїв отримали 97 одиниць важкої техніки, щоб покращити послуги у галузях транспорту, водопостачання та переробки відходів від руйнувань", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, комунальним підприємствам буде передано значну кількість генераторів, труб та іншого вкрай необхідного обладнання для відновлення надання базових послуг.

“Завдяки підписаним на початку 2023 року Грантовим угодам між Мінінфраструктури та JICA українські міста отримали таку необхідну допомогу для своїх комунальних підприємств. Ми продовжуємо співпрацю з Урядом Японії та JICA у визначених галузях та сподіваємося у майбутньому її розширити”, - сказав виконувач обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

Читайте також: Японія розгляне можливість збільшення та прискорення поставок необхідного Україні енергообладнання

Як повідомлялося, грантову угоду для Програми екстреного відновлення між Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) та урядом України було підписано 9 березня 2023 року. Вона передбачає надання гранту від уряду Японії в розмірі 22,4 млрд японських єн (172,75 млн дол. США) для реалізації Програми екстреного відновлення.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-