Новий етап співпраці щодо підтримки сім’ям зниклих безвісти

Новий етап співпраці щодо підтримки сім’ям зниклих безвісти

Реклама
Укрінформ
Спільна заява Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, і Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти.

Розпочався новий етап співпраці між Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, і Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти (МКЗБ). Це партнерство спрямоване на посилену підтримку сім’ям зниклих безвісти, вдосконалення процесів пошуку та возз’єднання з близькими.

Щоб сприяти цій важливій ініціативі, МКЗБ внесла зміни до правил обробки персональних даних. Ці зміни розроблені спеціально для надання можливості обміну відповідними даними з Уповноваженим, таким чином оптимізуючи зусилля з ефективнішого пошуку зниклих безвісти осіб.

Читайте також: У київській поліції створили центр розшуку зниклих безвісти за особливих обставин

Таким чином, якщо раніше МКЗБ надавали особисті дані щодо зниклої безвісти особи та їхніх родичів, то тепер доступ до цих даних може отримати Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Ми поважаємо вашу конфіденційність і чутливість наданої вами інформації. Якщо ви хочете дізнатися більше про ці зміни, ви можете отримати доступ до наших оновлених правил за посиланням (вставте посилання для оновленої політики). Будь ласка, пам’ятайте, що ви також можете отримати доступ, змінити або вилучити свої дані з бази МКЗБ у будь-який момент.

Якщо у вас виникнуть сумніви або якщо ви не погоджуєтеся на передачу ваших даних Уповноваженому з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин з метою пошуку зниклих безвісти, ми закликаємо вас зв’язатися з Уповноваженим або МКЗБ:

Контакти Уповноваженого:

- Телефон: (044) 254-74-33; гаряча лінія: 16-98

- Електронна пошта: bezvisty.info@mvs.gov.ua

- Поштова адреса: вул. Академіка Богомольця, 10, м. Київ, 01024

Читайте також: Близько 40% повернутих з полону вважалися зниклими безвісти - Лубінець

Контакти МКЗБ:

- Телефон: +38(068)791-00-00

- Електронна пошта: mydata@icmp.int 

- Поштова адреса: ICMP, Oleksandra Konyskoho str. 15. Kyiv

Ми як і раніше прагнемо забезпечити конфіденційність і цілісність вашої особистої інформації та цінуємо ваше розуміння та співпрацю в цьому питанні.

Разом ми намагаємося реалізувати ваші права на правду та справедливість.

Читайте також: Як рідним зниклих безвісти отримати пенсію у зв’язку з втратою годувальника

Про Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Уповноважений є посадовою особою центрального органу виконавчої влади (МВС), що реалізує державну політику у сфері дотримання норм міжнародного гуманітарного права на всій території України, на яку покладено повноваження щодо координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та вирішення інших питань, пов’язаних з цим.

Основні повноваження Уповноваженого:

  • взаємодія з органами державної влади, допоміжними органами і службами, утвореними Президентом України, тимчасовими консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами, утвореними Кабінетом Міністрів України, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, професійними спілками, організаціями роботодавців, відповідними органами іноземних держав і міжнародних організацій, а також з підприємствами, установами та організаціями щодо розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та отримання від них інформації (включаючи персональні дані);
  • обробка інформації, що може сприяти розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та організація її обміну з державними органами, уповноваженими на облік та/або розшук таких осіб;
  • здійснення комунікації з родичами осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та надання їм як інформації про стан розшуку та його результати так й необхідної інформації щодо звіту про ідентифікацію або результати розслідування зникнення особи;
  • здійснення моніторингу виконання заходів щодо розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, з правом витребування інформації про результати виконання таких заходів.

Про МКЗБ

МКЗБ – це договірна міжурядова організація зі штаб-квартирою в Гаазі, Нідерландах. Її мандат полягає в тому, щоб забезпечити співпрацю урядів та інших органів влади у пошуку осіб, зниклих безвісти внаслідок конфліктів, порушень прав людини, катастроф, організованої злочинності та інших причин, і допомогти їм у цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-