Як приготувати суші Філадельфія вдома: поради від досвідчених сушистів

Як приготувати суші Філадельфія вдома: поради від досвідчених сушистів

Реклама
Укрінформ
Хоча азіатська кухня відрізняється від української, вона все ж є дуже популярною у нашій країні.

Апетитні роли та суші мають чудовий збалансований смак і смакують до святкових столів, посиденьок з друзями, романтичних вечорів, сімейних зустрічей. Найпростіший спосіб поласувати ними – замовити cуші в Aleksandr Sann

Також їх можна приготувати й самому. Тут допоможуть рекомендації досвідчених сушистів.

Основні інгредієнти 

Першим кроком до приготування найсмачніших ролів є підбір компонентів. Щоб приготувати роли Філадельфія в домашніх умовах, треба купити декілька продуктів:

  • спеціальний рис;
  • оцет для заправки рису;
  • норі;
  • інгредієнти для начинки - креветки, мідії, лосось, окунь, масляна, тунець та вугор.

Склад суші Філадельфія буде неповним без огірка та авокадо. За бажання, можете обрати кунжут чи ікру для посипки.

Необхідне кухонне приладдя

Філадельфія в домашніх умовах приготувати нескладно. Знадобиться каструля для варіння рису, ємності для начинок, а також основний інструмент – бамбуковий килимок. Саме з його допомогою можна легко скрутити рол Філадельфія вдома. Для зручності його поверхню покривають плівкою.

Покроковий рецепт 

Підготувавши все необхідне для приготування улюбленої страви, можна переходити безпосередньо до процесу. Якщо хочете, щоб вона була смачною, а у вас не виникало труднощів, тоді дізнайтеся про нюанси кожного етапу.

1. Варимо рис.  Досвідчені сушисти рекомендують обирати круглозернисті варіанти, оскільки вони містять достатню кількість крохмалю. Завдяки цьому, рулетики добре тримають форму. Крім цього, можете обрати готовий набір, в якому вже підібраний рис. Варити крупу просто. Спочатку промийте її, а потім залийте воду в співвідношенні один до одного. Варити необхідно під закритою кришкою 15 хвилин на середньому вогні.

2. Нарізаємо овочі та лосось. Класичний рецепт ролів Філадельфія передбачає формування продовгуватих рулетиків, які потім ріжуться на маленькі шматочки. Начинку потрібно нарізати тонкими полосками, щоб вона “правильно “розмістилась всередині. Креветки та мідії можна класти цілими. Підготувати компоненти нескладно. Їх слід помити та розкласти на суху серветку, щоб вона увібрала вологу.

3. Розділяємо рис та начинку. За класичною рецептурою спочатку на килимок викладається шар рису, товщиною 1-1,5 см. На ньому рівномірно розміщується начинка. Її рекомендують розкладати на тій частині, яка ближче до вас. Таким чином рол легше закрутити.

3. Загортаємо рол. Як загорнути рол. Скручувати рулет потрібно за допомогою бамбукового килимка. Його зазвичай спочатку загортають в плівку, яка виключає прилипання рису до основи. Потім килимок розстеляється на столі. На ньому розподіляється рис, морепродукти, крем-сир та овочі, після чого акуратними рухами в напрямку від себе потрібно скрутити рулетик. Робити це потрібно поступово, щоб рис встиг склеїтись.

Як нарізати та подавати суші?

Щоб гарно порізати роли, потрібен гострий ніж. Якщо він буде навіть злегка тупим, то рулетики просто порвуться, а начинка розпадеться.  Подається страва з соєвим соусом, васабі та імбирем. 

Різновиди ролу Філадельфія

У суші-закладах, зазвичай, готують одразу декілька варіацій. Основною відмінністю між ними є компоненти начинки. Це може бути свіжий, смажений або копчений лосось, креветка та вугор. Крім цього, кухарі готують комбіновані варіанти з двома або трьома компонентами.

Лайфхаки для початківців

Тим, хто вперше готує страву, часто складно на початку. Проте, можна використати кілька порад та спростити процес. Наприклад, не обов’язково купувати інгредієнти окремо. У продажу є зручні набори, які містять все необхідне. Крім цього, для розрізання рулетів варто користуватися ножом, злегка змоченим в холодній воді. Так рис не прилипне до леза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-