В Угорщині ідеї Жириновського назвали абсурдними

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Угорщини підтвердило, що також отримало листа від депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського щодо поділу України. Водночас в угорському МЗС вважають цю пропозицію російського депутата абсурдом.

Про це йдеться у заяві начальника управління преси МЗС Угорщини Габора Калети, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Абсурдними є пропозиції російського політика Володимира Жириновського про поділ території України», - заявив Калета.

Він зазначив, що Жириновський надіслав до посольства Угорщини у Москві листа, у якому змальовує плани щодо того, як шляхом референдуму приєднати Чернівецьку область України до Румунії, Закарпаття - до Угорщини, і ще 5 західноукраїнських областей - до Польщі.

«Ця ідея настільки абсурдна, що Будапешт навіть не реагує на неї», - підкреслив він.

Представник угорського МЗС нагадав, що Угорщина «останнім часом неодноразово і рішуче виступала» за збереження територіальної цілісності України.

Нагадаємо, українські ЗМІ з посиланням на польський канал TVP1 повідомили, що в МЗС Польщі надійшов офіційний лист із Державної думи Росії з пропозицією поділити територію України. Зокрема заступник голови Думи, лідер ЛДПР Жириновський запропонував Польщі вимагати референдуму щодо відходження до РП п'яти західноукраїнських областей. Аналогічні "пропозиції" отримали Угорщина і Румунія: приєднати відповідно Закарпаття і Чернівці.

Пізніше прес-служба ЛДПР поширила заяву, в якій запевнила, що у листі не було закликів до поділу України, а лише висловлювалася точка зору на причини кризи в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-