Савченко написала голові СБУ: вимагає повістку

Савченко написала голові СБУ: вимагає повістку "із рук в руки"

Документ
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою для участі у сесії Європарламенту в Страсбурзі до 16 березня.

Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит, а тому закликала СБУ передати їй "наручно" виклик на допит. Про це йдеться в листі Надії Савченко голові Служби безпеки України Василю Грицаку, опублікованому на сторінці депутата у Facebook.

"З 12 по 16 березня 2018 року я перебуваю із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту у Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС. Про зазначений виїзд я надала офіційне повідомлення у Перший відділ апарату Верховної Ради України, у встановлений законом спосіб", - йдеться у листі Савченко.

Таким чином, зазначила депутат, вказана інформація про поїздку нею не приховувалася.

Читайте також: Савченко опублікувала фотографії з сесії ПАРЄ

"Офіційної повістки про виклик на допит мене, як свідка у справі Володимира Рубана, в порядку, визначеному ч. 8 ст. 138 КПК України, особисто я не отримувала", - додала Савченко.

Засоби масової інформації, за її словами, "не є надійним джерелом сповіщення".

"У випадку наявності наміру проведення за моєю участю слідчих дій прошу передати мені наручно виклик на допит у якості свідка до Служби безпеки України, після чого у встановлений законом України триденний термін, згідно з ст. 135 КПК  України, я прибуду на допит до СБУ", - зазначається у листі.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Служба безпеки України направила народному депутату України Надії Савченко виклик на допит на 13 березня у справі про затримання Володимира Рубана. Втім, о 4 ранку 12 березня Надія Савченко відбула за межі України "для участі у міжнародній конференції, в якій передбачається участь окремих депутатів України, хоч вона не є членом офіційної делегації, але має на це підстави".

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ" при спробі ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Читайте також: Повістки Савченко щодо допиту в СБУ скерували до апарату Ради

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-