Депутатів у Раду пропускають через металошукач, для перевірки речей - рентген

Депутатів у Раду пропускають через металошукач, для перевірки речей - рентген

Укрінформ
Уранці 21 березня депутати, заходячи до приміщення Верховної Ради, проходять через рамку з металошукачем, встановлену у холі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим, у холі біля центрального входу в Раду встановили рентгенівську установку "Рапіскан" для сканування речей депутатів. Станом на 9:50 крізь неї ще жоден народний депутат не пропустив своїх речей.

Також у разі виявлення підозрілих предметів на зразок зброї депутати мають здавати їх до сейфових шаф, які були в приміщенні парламенту ще задовго до прийняття закону.

Водночас у Раді посилено охорону - правопорядок забезпечують близько півсотні поліцейських і нацгвардійців.

Читайте також: До Ради - без зброї: депутатів планують пропускати через "рамки"

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Верховна Рада ухвалила проект постанови ?8155 "Про внесення змін до Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", згідно з яким державній охороні дозволено не допускати до будинків, де працюють Верховна Рада, Президент, Кабінет міністрів України, а також тих, де працюють інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, осіб з холодною чи вогнепальною зброєю, вибуховими речовинами, засобами підриву тощо.

Закон набуває чинності з дня його опублікування.

Під час обговорення законопроекту в залі голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що вже 21 березня при вході в парламент буде встановлено спеціальне обладнання для перевірки речей депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-