Польща солідарна з Україною в умовах агресії Росії - Чапутович

Польща солідарна з Україною в умовах агресії Росії - Чапутович

Укрінформ
Польща солідарна з Україною в умовах російської агресії в Україні і переконана, що існування незалежної і стабільної України є необхідним елементом світового ладу. 

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович під час представлення в Сеймі пріоритетів зовнішньої політики Польщі на 2018 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Драматичні випробування України в результаті російської збройної агресії викликають в Польщі природне відчуття солідарності з народом, який бореться за свободу, цілісність і незалежність. Ми переконані, що польсько-українське партнерство є тривалим і таким має залишитися”, - наголосив глава МЗС Польщі.

Чапутович звернув увагу на інтенсивну військову співпрацю та співпрацю у сфері ОПК обох країн, активний розвиток залізничних та авіасполучень. 

Міністр завернув увагу, що незабаром польський авіаперевізник LOT відкриє авіасполучення вже з шостим аеропортом в Україні.

“Ми демонструємо енергетичну солідарність з Україною у світлі рішення “Газпрому” про припинення поставок газу в Україну, поставляючи свій газ через вузол “Германовіце”, - наголосив глава польської дипломатії.

Читайте також: У Сеймі представлять пріоритети зовнішньої політики Польщі

За його словами, інтенсифікуються контакти на рівні суспільств обох країн. Чапутович звернув увагу, що торік польські консульства видали українцям 1,2 млн віз, в польських вишах навчається понад 35 тис. студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-