Угорщина не проти участі Порошенка у засіданні на саміті НАТО

Угорщина не проти участі Порошенка у засіданні на саміті НАТО

Укрінформ
Угорщина не заперечує проти участі Президента України Петра Порошенка у засіданні з питань безпеки у Чорному морі в рамках липневого саміту НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто на прес-конференції за результатами першого раунду засідання українсько-угорської робочої групи високого рівня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення угорського уряду є однозначним: Венеціанська комісія дала рекомендації, до того часу, як ці рекомендації будуть виконані, ми не можемо підтримувати Україну в НАТО. Але декілька тижнів тому я зустрівся у Вашингтоні з ( держсекретарем США. - Ред.) паном Помпео і розповів, що ми нічого не маємо проти такої пропозиції, що у Брюсселі в липні на зустріч НАТО, коли буде проводитися засідання щодо безпеки у Чорному морі, туди запросять і президента України", - сказав Сіярто.

Читайте також: Закон про освіту: Клімкін заявив, що задоволений консультаціями з Угорщиною

Він додав, що "таким чином вашого президента запросять на цю подію".

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина як член Альянсу блокує проведення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні через прийняття Україною закону про освіту.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 7 червня у Брюсселі, що Президент України Петро Порошенко буде запрошений взяти участь у саміті НАТО у Брюсселі 11-12 липня.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 20 червня на прес-конференції у Києві заявив, що формат участі України у саміті НАТО, який відбудеться у Брюсселі 11-12 липня, ще обговорюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-