Україна не має більшого друга, ніж США - держсекретар Помпео

Україна не має більшого друга, ніж США - держсекретар Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив про повну підтримку Вашингтоном України в її боротьбі проти російської агресії, наголосивши, що для українців у цьому питанні немає кращого друга, ніж США.

З такою промовою він виступив у п'ятницю в Вашингтоні за результатами зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дух сміливості й рішучості змушує українців продовжувати вести боротьбу за збереження свого національного суверенітету й територіальної цілісності на тлі російської агресії. Україна в цьому питанні не має друга більшого, ніж США", - наголосив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: США чітко заявили, що Україна буде в НАТО – Клімкін

Він підкреслив, що Сполучені Штати ніколи не погодяться зі спробою Росії анексувати Крим.

"Ми й надалі будемо запроваджувати наслідки для Росії, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні",- заявив Помпео, підкресливши, що лише минулого тижня США ввели нову хвилю санкцій проти РФ та прихильників її агресії в Україні.

Як зауважив держсекретар США, українці усвідомили, що вільна і добре керована нація – це перемога, яка важко дістається, але вона варта цього.

"Сполучені Штати підтримують ці зусилля та відзначають ваші досягнення", - заявив глава американської дипломатії.

Читайте також: Клімкін у США: Росія реалізує спробу "повзучої окупації" Азову

Крім того, Помпео наголосив, що американський уряд продовжить працювати разом з Україною над тим, щоб зупинити проект "Північний потік-2", який підриває економічну й стратегічну безпеку України та створює ризики для суверенітету європейських держав, які залежать від російського газу.

"Ми не хочемо, щоб наші європейські друзі стали жертвою подібних політичних та економічних маніпуляцій, які Росія випробувала на Україні", - заявив Держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-