Президент України - ООН: Чи не час позбавити Росію права вето?

Президент України - ООН: Чи не час позбавити Росію права вето?

Укрінформ
За агресивну поведінку Москву вже виключали з Ліги Націй у 1939 році, і, можливо, варто подумати про позбавлення Росії права вето нині, щонайменше у питаннях її агресії проти України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, звертаючись з промовою до Генеральної асамблеї ООН у рамках спеціальних дебатів «Про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У 1939 році за свою агресивну поведінку Москва була виключена з Ліги Націй – правильний і виправданий хід. Можливо, настав час поставити Росію на місце – почати з позбавлення її права вето, принаймні, коли йдеться про питання російської агресії проти України?» - запитав Президент України.

Він додав, що вдавшись до військової агресії проти України, Росія порушила всі можливі основоположні норми і принципи міжнародного права, включаючи Статут ООН, який, зокрема, доручає членам Ради Безпеки підтримувати міжнародний мир і безпеку, а не розв'язувати конфлікти у всьому світі.

Читайте також: Порошенко закликав ООН не називати російську агресію проти України "конфліктом"

Як повідомляв Укрінформ, минулого року українській делегації вдалося включити до порядку денного ООН на 2019 рік окремого пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», йдеться про ситуацію на Донбасі та у Криму. Перші спеціальні дебати на цю тему відбуваються 20 лютого 2019, у п’яту річницю початку російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-