Порошенко передав генсеку ООН листа з закликом звільнити заручників Кремля

Порошенко передав генсеку ООН листа з закликом звільнити заручників Кремля

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко передав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу колективний лист з проханням боротися за звільнення заручників Кремля.

Зустріч глави держави з генсеком ООН відбулася у штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Порошенка, під цим листом підписалися понад 50 тисяч українців.

"Ми просимо вашої найвищої уваги, вашого впливу для звільнення українських моряків, які нині утримуються у Росії з порушенням міжнародного права", - зазначив Президент України.

Звернення до генерального секретаря ООН з вимогою сприяти негайному звільненню полонених моряків ініціювала українська група, до складу якої входять Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, Герой України, народна артистка України Ада Роговцева, Герой України, визволений з полону "ЛНР" Володимир Жемчугов, релігієзнавець, визволений з полону "ДНР" Ігор Козловський та Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та інші.

Читайте також: Порошенко: Кремль готується до військового удару по Україні

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко 20 лютого перебуває з візитом у США з метою участі у засіданні Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Фото та відео Георгія Тихого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-