Туск: Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща

Туск: Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща

Укрінформ
Від майбутнього України залежить майбутнє Польщі і загалом ЄС.

Таку думку висловив у ефірі польського телеканалу tvn24 президент Європейської Ради Дональд Туск.

“У мене склалося враження, що мене дійсно чують у Києві, адже вони знають, що я їх друг і дуже рішучий захисник України в Євросоюзі. ... Адже я не маю жодного сумніву: майбутнє України – це також і майбутнє Польщі і в якомусь сенсі всієї Європи”, - підкреслив Туск.

Він наголосив, що велика кількість друзів в Україні як серед політиків, так і серед звичайних людей його розуміють, і це ставить перед ним певні зобов’язання.

За словами Туска, у нього склалася думка, і вона непоодинока в суспільстві, що “сьогодні і польсько-українські відносини і деяких європейських країн з Україною є гіршими, ніж повинні бути”.

“Деякі європейські країни можуть cобі дозволити певну відсутність уяви, але це, без сумніву, не може робити Польща”, - констатував президент Євроради.

Читайте також: Туск: Солідарність та підтримка - альтернатива "політиці власних інтересів"

Туск зауважив, що вже багато років він не змінює своєї позиції, яка не має нічого спільного із сентиментами: “Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща”.

Як інформувалося, 19-20 лютого Туск перебував з робочим візитом в Україні. У Києві він, зокрема, взяв участь у пам’ятних заходах у п’яту річницю трагічних подій на Майдані і виступив у Верховній Раді з промовою українською мовою. У другий день візиту він відвідав Львів, де отримав титул почесного доктора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-