Суд почав розгляд справи Вишинського

Суд почав розгляд справи Вишинського

Фото
Укрінформ
Подільський райсуд столиці розпочав розгляд справи керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі суду присутній обвинувачений, його адвокати і прокурор.

На початку судового засідання адвокат Андрій Доманський виступив з клопотанням дозволити перевести Вишинського з окремого боксу для затриманих і знаходитися йому поруч зі своїми захисниками.

Колегія суддів під головуванням судді Олени Павленко задовольнила дане клопотання і дозволила Вишинському знаходитися поруч зі своїми адвокатами на усіх майбутніх судових засіданнях.

Суд над головою «РІО Новини-Україна» Кирилом Вишинським / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Після цього прокурор Валерій Хараїм розпочав зачитувати обвинувальний акт.

Як повідомляв Укрінформ, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Читайте також: Денісова відвідала Вишинського у Лук’янівському СІЗО

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

Українська сторона неодноразово заявляла, що готова розглянути питання передачі Вишинського Росії в обмін на утримуваних там українців.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті. Вишинський утримується у Київському слідчому ізоляторі.

26 березня Подільський райсуд столиці подовжив Вишинському термін тримання під вартою до 24 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-