Труба звинувачує ГПУ у

Труба звинувачує ГПУ у "покриванні" ексдепутата Пашинського

Укрінформ
Слідчі Генеральної прокуратури покривали колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі заподіяння тілесних ушкоджень громадянину В'ячеславу Хімікусу.
Про це заявив під час пресконференції директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Слідчі прокуратури Київської області призначили судово-медичні експертизи. За результатами цих експертиз встановлено, що народний депутат отримав легкі тілесні ушкодження, а громадянин, у якого він стріляв, отримав тяжкі тілесні ушкодження”, - сказав Труба.

За його словами, попри цей факт Хімікус не мав статусу потерпілого у кримінальній справі, а саме розслідування не проводилося і згодом було закрите у Генпрокуратурі.

“Кримінальне провадження з Васильківського управління Нацполіції забрала Генеральна прокуратура, яка протягом усього часу модерувала його на користь народного депутата. По-перше, громадянин, який отримав кульове поранення, не був визнаний потерпілим. Генеральна прокуратура не розслідувала дії народного депутата як такі, що спричинили іншій особі тяжке тілесне ушкодження. Цей громадянин навіть не залучався до слідчого експерименту”, - розповів директор ДБР.

Крім того, додав він, ГПУ виділила в окреме кримінальне провадження хуліганські дії стосовно народного депутата Пашинського і спрямувала справу для проведення розслідування у Нацполіцію.

За словами Труби, наразі справа відносно Пашинського розслідується спочатку. Він також не виключає, що згодом кваліфікація злочину, який інкримінують екснардепу, може бути змінена.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, присутня серед журналістів колишній народний депутат Тетяна Чорновол намагалася зірвати брифінг, вимагаючи від Труби відповідей на свої вимоги.

Вона, зокрема, вимагала взяти до роботи документи щодо нібито зловживань окремих представників чинної влади.

Як повідомлялося, Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави екснардепу Сергію Пашинському.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 4 жовтня повідомили про підозру колишньому народному депутату Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Читайте також: Прокурор не надав нових доказів у справі про стрілянину - адвокат Пашинського

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області стався інцидент на дорозі між народним депутатом Сергієм Пашинським і місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом. Тоді Пашинський поранив свого опонента з пістолета марки Glock-19, що, за його словами, є нагородним — він отримав його у березні 2014 року, коли був в.о. глави Адміністрації Президента.

Хімікус дістав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-