Заяву Гончарука не треба розцінювати з юридичної точки зору - Разумков

Заяву Гончарука не треба розцінювати з юридичної точки зору - Разумков

Укрінформ
Заява Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про відставку викликала дисонанс у суспільстві, але її не варто розцінювати з юридичної точки зору, бо це було звернення до Президента як до лідера команди.

Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав під час візиту на держпідприємство "Зоря"-"Машпроєкт" у рамках робочої поїздки до Миколаєва 22 січня, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заява Прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку викликала дисонанс у суспільстві, бо згідно з Конституцією, прем'єр дійсно пише заяву на Верховну Раду про складання своїх повноважень. Але її не треба розцінювати з юридичної точки зору, бо це було звернення до Президента як до лідера команди. А Президент діяв в рамках закону і Конституції, він нічого не підписував, нічого протизаконного не зробив", - сказав Разумков.

Читайте також: Президент закликав Гончарука налагодити співпрацю з Радою

Як повідомлялося, 17 січня Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку, але надіслав її не до Верховної Ради, як того вимагає процедура, а Президенту Володимиру Зеленському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-