Адвокат Порошенка заявив, що допиту 30 червня у ДБР не буде

Адвокат Порошенка заявив, що допиту 30 червня у ДБР не буде

Укрінформ
Адвокат п’ятого президента України, народного депутата з "Європейської солідарності" Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що 30 червня допиту в Державному бюро розслідувань не буде.

Про це він написав у Facebook.

"Відповідаю на питання журналістів про те, чи збирається Петро Порошенко приходити на допит до ДБР 30 червня 2020 р. П’ятий президент України викликів на допит у передбаченому законом порядку не отримував. “Відосики”, оголошення на сайтах і парканах ми не сприймали і не сприйматимемо. Тому 30 червня допиту не буде", - написав він.

Згідно з повідомленням адвоката, допит відбудеться 1 липня, ймовірно, йдеться про судове засідання у Печерському райсуді, заплановане на цю дату.

Читайте також: ДБР намагалося потрапити на “загратовану” виставку картин із колекції Порошенка

Як повідомлялося, 24 червня ДБР повідомило про виклик п'ятого президента України Петра Порошенка 30 червня на допит у якості підозрюваного, проведення одночасного допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні № 62019000000000753. Відповідне кримінальне провадження зареєстроване за заявою колишнього глави Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова за фактом можливого захоплення державної влади та невиконання рішення суду під час проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя.

Читайте також: Порошенко назвав справи проти нього "боротьбою проти демократії"

29 червня адвокат Порошенка заявив, що генпрокурор сфальсифікувала постанову про вручення підозри. За словами Голованя, генпрокурор та її підлеглі спочатку доводили, що така постанова не потрібна, але потім постанова з’явилась у матеріалах справи.

Читайте також: Генпрокурор сфальсифікувала постанову про вручення підозри Порошенку – адвокат

Також повідомлялося, що Печерський райсуд Києва відклав до 1 липня розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Петру Порошенку.

Офіс генпрокурора звинувачує Порошенка у тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного призначення на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-