Зеленський запевняє, що ідеї расизму і нетерпимості не мають жодних шансів в Україні

Зеленський запевняє, що ідеї расизму і нетерпимості не мають жодних шансів в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що прихильники ідей ксенофобії й нерівностей в Україні не відіграють жодної ролі та не мають жодного шансу.

Про це він зазначив під час виступу в Музеї Голокосту у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, прихильників ідей нацизму, ксенофобії, нерівності існують у сучасному світі в різних країнах у різних проявах. Якою є їхня роль та вплив у сучасній Україні? Менше, ніж нуль! Чи має ідеологія расизму і нетерпимості шанси у сучасній Україні? Менше, ніж жодних шансів! А переконлива відповідь пропаганді деяких третіх країн, що називають українців іноді нацистами чи антисемітами, очевидна: українці обрали мене Президентом України», - підкреслив Зеленський.

Також він нагадав, що за кількістю тих, хто рятував євреїв під час Голокосту в роки Другої світової війни ціною свого власного життя, Україна є четвертою країною на планеті Земля.

Глава держави наголосив, що 2659 українців офіційно мають почесне звання праведників народів світу.

Президент також зауважив, що нещодавно підписав указ про заснування державних стипендій для громадян України, які рятували євреїв у Голокост.

«У народу України не може бути зародку антисемітизму і нацизму на генетичному рівні! Не може бути його ні в серці, ні в душі українського народу, який пережив на своїй землі Бабин Яр», - заявив глава держави й додав, що в Бабиному Яру нацисти розстріляли близько 200 тисяч людей.

Читайте також: Зеленський у Вашингтоні розповів у музеї Голокосту історію своєї родини

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

Сьогодні, 1 вересня о 21-ій годині за Києвом мають відбутися перемовини глав держав у складі делегацій та віч-на-віч.

Також у середу Зеленський зустрінеться з представниками великого американського бізнесу, представниками Конгресового українського кокусу й візьме участь у відкритті Українського дому.

Завершення візиту глави держави до США заплановане на неділю, 5 вересня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-