Кулеба розповів, яким чином Україна реагує на проблеми бізнесменів за кордоном

Кулеба розповів, яким чином Україна реагує на проблеми бізнесменів за кордоном

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що не тільки іноземні бізнесмени мають проблеми в Україні, а й українські – в інших країнах, але Україна на це не скаржиться, а обговорює їх з партнерами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кулеба сказав під час виступу на форумі Ялтинська європейська стратегія (YES) у Києві.

Перед цим президентка Естонії Керсті Кальюлайд у виступі на форумі YES заявила, що за п’ять років не побачила наближення України до виконання Копенгагенських критеріїв членства в ЄС і що естонські інвестори мають проблеми в Україні.

Читайте також: Кулеба - про Мінські угоди: Україна не буде перетинати свої «червоні лінії»

«Україна не скаржиться на слова президентки Естонії. Ми чули багато різного від наших друзів і партнерів, ми знаємо, хто з них щирий, а хто прикидається. Це життя. По-друге, на Україну не треба тиснути, аби вона щось зробила, вона сама здатна впоратися зі своєю долею», - зауважив глава української дипломатії.

Кулеба додав, що коли він у справах виїздить за кордон, щоразу в нього є два списки: один – це список проблем, з якими зіткнулися іноземні компанії в Україні, а другий – це проблеми українських компаній у тій чи іншій країні.

«Ми не скаржимося, ми просто обговорюємо ці проблеми. Якби тут (на форумі YES/ - ред.) була спеціальна сесія, присвячена проблемам, з якими стикаються українські компанії на іноземних ринках, у цій залі була б купа учасників», - спрогнозував міністр.

Читайте також: МЗС працює над втіленням досягнутих у Штатах домовленостей – Кулеба

Як повідомлялося, раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що ЄС варто бути сміливішим у питанні розширення щодо східних партнерів, однак Україні, Молдові та Грузії необхідно «ще 20 років роботи» для готовності до членства у ЄС.

У відповідь на це глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив розчарування такими заявами і назвав їх недоречними і повідомив, що українська сторона довела цю позицію до посла Естонії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-