Корнієнко розповів, про що говоритимуть «слуги» на виїзному засіданні фракції з Президентом

Корнієнко розповів, про що говоритимуть «слуги» на виїзному засіданні фракції з Президентом

Укрінформ
Народні депутати від фракції "Слуга народу" на великій нараді, яка відбудеться на заході України з 1 по 3 жовтня, разом із Президентом, членами уряду та керівниками силових відомств обговорять стратегічні питання.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради розповів голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент Укрінформу.

"Основні теми, чому присвячене це велике виїзне засідання фракції, - це стратегічні питання, дійсно, фундаментальні, як сказав Сергій Никифоров (прессекретар Президента - ред.) - підбити підсумки, що ми встигли зробити за половину терміну Володимира Олександровича і майже половину нашого терміну. І намітити, що ми далі робимо, по яких реформах ми далі прискорюємося, по яких ще спілкуємося з людьми, на що ми робимо акцент, як інтегруються в загальну нашу стратегічну програму такі речі, як програма дій уряду, яка вже готова і уряд готовий її презентувати, як той план, який був презентований Президентом у Сполучених Штатах, дуже амбітний", - зазначив Корнієнко.

Він поінформував, що на цей захід запрошуватимуть Президента Володимира Зеленського, представників ОП, уряд в повному складі, представників силових відомств: генпрокурора і голову СБУ для того, "щоб ми обов'язково підняли питання справедливості, які турбують людей".

Парламентарій також додав, що з'ясовуватиме, чи можна запрошувати на зібрання представників антикорупційних органів.

Водночас, на запитання, чи запросять у поїздку Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, Корнієнко відповів, що "не впевнений".

"Не знаю, по медичних показниках. Якщо люди одужують, ми завжди раді бачити всіх членів нашої команди", - додав він.

За словами Корнієнка, місце проведення заходу наразі визначається.

"Зараз дійсно розглядаються готелі Трускавця. Ми подивилися, там помірна ситуація зараз по карантину, по захворюваності. Там вакциновано 100% вчителів у школах, це дуже гарний показник, він свідчить про те що люди там гарно ставляться до вакцинації, до боротьби з пандемією. Для нас не суттєве місце, але в Києві ми не можемо таке організувати, тому що тут немає таких потужностей готелів", - розповів депутат.

Він зазначив, що при заїзді потрібно буде здати тест на COVID-19 або надати сертифікат про вакцинацію.

Читайте також: «Слуга народу» наразі не ініціюватиме відставку Разумкова — Корнієнко

Корнієнко відзначив, що учасники наради проживатимуть за власний рахунок.

Наради триватимуть із другої частини дня п'ятниці, 1 жовтня, до неділі, 3 жовтня.

У поїздку запрошуватимуть журналістів, акредитованих у пресцентрі "Слуги народу".

"Буде працювати пресцентр, будуть депутати давати коментарі у звичному для нас режимі. Я думаю, що основні теми, які ми будемо піднімати, - вони будуть відразу йти в коментарі", - зауважив Корнієнко.

За словами очільника партії, можливо, учасники заходу працюватимуть секторально: по темах безпеки, економіки, міжнародного напрямку.

"Частину часу буде велике пленарне засідання за участі Кабміну і, звичайно, фракції і, сподіваюся, Президента", - додав політик.

Корнієнко зазначив, що проведення такого заходу - це спільна ініціатива фракції з Президентом, яку хотіли реалізувати ще наприкінці попередньої сесії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речниця фракції “Слуга Народу” Юлія Палійчук повідомила, що фракція дійсно збереться на велику нараду за участю представників усіх гілок влади та Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-