Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі - 319 депутатів

Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі - 319 депутатів

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання парламенту у четвер.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі зареєструвались 319 народних депутатів.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", – сказав перший віцеспікер.

Так, народні депутати на пленарному засіданні розглянуть у другому читанні законопроєкти з "антиолігархічного" пакету.

Зокрема, президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" пропонується до розгляду першим питанням порядку денного. До другого читання надійшло понад 1270 поправок.

Після цього передбачено розгляд у другому читанні законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень", до якого внесено понад 11 тисяч поправок.

Окрім того, депутати мають намір розглянути у першому читанні проєкт закону №6052 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів".

Планується також розгляд законопроєкту №5148 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми".

Читайте також: Рада розгляне у другому читанні «антиолігархічні» законопроєкти

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу народних депутатів. На порядку денному - чотири законопроєкти: №2644 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій"; №2645 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій"; №3853 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни підходу у визначенні обсягу доходів для застосування спрощеної системи оподаткування"; №3993 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців". 

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук головує на пленарному засідання парламенту у зв’язку з тим, що Голова ВР Дмитро Разумков перебуває на самоізоляції через COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-