Подальша агресія з боку Росії матиме для неї наслідки – Квін

Подальша агресія з боку Росії матиме для неї наслідки – Квін

Фото
Укрінформ
Сполучені Штати продовжать працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за агресію проти України.  

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у зверненні до учасників першої молодіжної зустрічі Київського безпекового форуму «Захід-Схід, Північ-Південь», заснованого фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомили Укрінформу у пресслужбі фонду.

Молодіжна зустріч Київського Безпекового форуму "Захід-Схід, Північ-Південь" у Львові / Фото: Альона Николаєвич

«У час, коли Україна докладає зусилля до здобуття євроатлантичної інтеграції, ми повинні тверезо оцінювати виклики, з якими стикається Україна як всередині країни, так і ззовні. Росія прагне дестабілізувати Україну та заблокувати її шлях до більшої євроатлантичної інтеграції», – наголосила вона.

Читайте також: Україна стане членом НАТО, коли відповідатиме його критеріямКвін

«Ми чітко заявили: подальша агресія з боку Росії матиме для неї наслідки, і вона за це платитиме», – додала тимчасова повірена у справах США в Україні.

Квін зазначила, що одним із найефективніших способів для України захиститися від агресії Росії є поступ у здійсненні ключових реформ і подолання корупції.

«Україна досягла прогресу у створенні інституцій на засадах доброчесності, що не слід не помічати. У країні створено механізми підвищення відповідальності державних службовців через систему декларування активів, створено прозорий процес публічних закупівель і створені незалежні антикорупційні інститути», – сказала вона.

Читайте також: Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету-2022 з допомогою для України

Проте Квін відзначила, що деякі реформи в Україні перебувають під загрозою, і українці мають наполягати на зрушеннях у цих питаннях.

«Цього літа, наприклад, Верховна Рада ухвалила, і Президент Зеленський підписав закон про реформу Вищої ради правосуддя, що є великим досягненням. Проте на цьому тижні ми бачили спроби перешкоджати впровадженню цієї реформи», – сказала вона.

«Я знаю, що український уряд, громадянське суспільство і міжнародні партнери України рішуче підтримують просування вперед у цьому конче важливому напрямку реформування судової системи України», – наголосила Квін.

Як повідомлялося, Сполучені Штати закликають Росію припинити перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та її зусиллям з документування російської військової присутності в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-