Рада не змогла відсторонити Стефанчука від ведення засідання

Рада не змогла відсторонити Стефанчука від ведення засідання

Укрінформ
Народні депутати відмовилися відсторонити першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука від ведення засідання парламенту, на якому наразі розглядається внесення до тижневого порядку денного засідань питання відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР.

Відповідну пропозицію, яку внесли народні депутати від парламентських фракцій "Європейська солідарність" та "Голос", підтримали 69 народних депутатів за мінімально необхідних 226, передає кореспондент Укрінформу.

Після невдалого голосування за відсторонення Стефанчука, перший віцеспікер продовжив головувати на засіданні.

Читайте також: Разумков про своє ймовірне відкликання: Затримувати процес не буду

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту упродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці.

Голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко висловив думку, що голосування за відкликання Дмитра Разумкова може відбутися і на цьому пленарному тижні (з 5 по 8 жовтня).

Дмитро Разумков на брифінгу 4 жовтня зауважив, що не буде затягувати процес розгляду цього питання, однак наголосив, що здійснити це на тижні з 5 по 8 жовтня неможливо згідно з термінами, передбаченими Регламентом.

Головною кандидатурою на посаду очільника українського парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-