Данілов показав естонським урядовцям інформаційно-аналітичну систему «СОТА»

Данілов показав естонським урядовцям інформаційно-аналітичну систему «СОТА»

Фото
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов презентував урядовій делегації Естонської Республіки інформаційно-аналітичну систему «СОТА», розроблену та введену в експлуатацію фахівцями Апарату РНБО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Радбезу.

Данілов наголосив, що «СОТА» є важливим інструментом, яким користується керівництво держави при ухваленні управлінських рішень.

Секретар РНБО подякував Естонії за підтримку зусиль України у реформуванні сектору безпеки і оборони, за лікування та медичну реабілітацію українських військовослужбовців, які постраждали внаслідок російської агресії, а також за підтримку на міжнародній арені.

Данілов також підкреслив, що ліквідація олігархічної системи, започаткована Президентом України Володимиром Зеленським, є пріоритетним завданням. Серед інших важливих завдань секретар РНБО назвав розвиток «відкритого і відповідального» громадянського суспільства.

Читайте також: Данілов запевняє, що російська мережа магазинів Mere в Україні не працюватиме

За словами очільника Радбезу, на внутрішньополітичну ситуацію в Україні намагається впливати Російська Федерація, прагнучи нав’язати свої наративи не тільки всередині держави, а й її міжнародним партнерам. У цьому контексті він наголосив на важливості більш активного використання англійської мови, особливо молоддю. Тоді, за словами Секретаря РНБО, набагато простіше протистояти «мовній окупації» РФ, яка триває з радянських часів.

«Успіх України як приклад і прецедент - велика небезпека для правлячого російського режиму», - наголосив Данілов.

Читайте також: Данілов - про проєкт бюджету-2022: Видатки на Апарат РНБО не збільшились ні на копійку

Своєю чергою канцлер Міністерства закордонних справ Естонії Йонатан Всевіов зазначив, що естонські урядовці побували на лінії розмежування, і «вражені професіоналізмом і відвагою» українських військових.

«Наш візит є свідченням непохитної підтримки євроатлантичних прагнень України, її територіальної цілісності та суверенітету», - наголосив Всевіов.

Сторони обмінялися думками щодо перспективи залучення України до роботи Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), що базується у м. Таллінн.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-