«Слуги» пропонують Раді у середу розглянути перше читання держбюджету-2022

«Слуги» пропонують Раді у середу розглянути перше читання держбюджету-2022

Укрінформ
Народні депутати від парламентської фракції "Слуга народу" пропонують Верховній Раді у середу, 20 жовтня, розглянути у першому читанні проєкт держбюджету-2022.

Відповідну пропозицію голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції Олександр Корнієнко озвучив під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент Укрінформу.

"У четвер за спецпроцедурою пропонуємо проголосувати законопроєкт "ресурсний" для наповнення бюджету (№5600 – ред.)", – сказав Корнієнко.

Читайте також: Стефанчук планує відвідати засідання усіх фракцій

Окрім цього, він запропонував у середу, 20 жовтня, розглянути та ухвалити в першому читанні проєкт закону №6000 "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Корнієнко також висловив сподівання, що народні депутати у п’ятницю, 22 жовтня, розглянуть останній проєкт закону, необхідний для земельної реформи, №3502 “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за особливою процедурою.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 12 жовтня схвалив фінальну версію законопроєкту №5600. Кількість поправок до другого читання проєкту закону після опрацювання комітетом за особливою процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до 159.

Читайте також: «Слуга народу» на засіданні 18 жовтня обговорить проєкт держбюджетуречниця

Так, відповідно до закону "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова порівняльна таблиця.

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї, не врахованої комітетом поправки.

У Кабінеті Міністрів також розраховують, що Верховна Рада цієї середи розгляне та ухвалить в першому читанні проєкт закону про Державний бюджет України на 2022 рік.

“Дозвольте від імені Кабінету Міністрів висловити повагу та сподівання на підтримку тих законопроєктів, розгляд яких запланований протягом цього тижня. Зокрема, це проєкт бюджету на 2022 рік, який запланований на середу поточного пленарного тижня. Уряд сподівається на те, що цей проєкт Державного бюджету буде підтриманий Верховною Радою максимально великою кількістю (голосів - ред.)”, - наголосив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук на засіданні Погоджувальної ради.

За його словами, для КМУ також дуже важливо, аби парламент розглянув законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

“Це ресурсний законопроєкт, прийняття якого у другому читанні дозволить суттєво наповнити державний бюджет країни й надалі на ці доходи державного бюджету здійснити розподіл на ті соціально важливі видатки , які потребує суспільство”, - сказав представник уряду у ВР.

Мельничук запевнив, що передасть урядовцям та Прем'єр-міністру усю інформацію та запитання, які поставили на засіданні Погоджувальної ради народні депутати щодо діяльності КМУ, у тому числі стосовно запрошення міністра охорони на Годину запитань до уряду в п'ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-