В ОП прокоментували заяву ведучої Суспільного про тиск Банкової

В ОП прокоментували заяву ведучої Суспільного про тиск Банкової

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевняє, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом.

Про це він заявив у коментарі, наданому Укрінформу.

"Говорити про якесь особливе ставлення представників влади до Суспільного мовника точно некоректно і необґрунтовано. Більше того, незалежна редакційна політика будь-якого ЗМІ - це ключова ознака здорового суспільства і сучасної держави. Тобто пряме втручання в роботу редакцій - абсолютний нонсенс", - зазначив Подоляк.

Він зауважив, що "дуже дивно було побачити емоційний коментар однієї з ведучих Суспільного", додавши, що представники влади регулярно з'являються в програмах телеканалу. Як приклад він навів учорашнє включення в ефір Суспільного із зали засідань Верховної Ради народної депутатки з фракції "Слуга народу", щоб дискутувати з представником "Європейської солідарності".

Разом з тим радник очільника ОП підкреслив, що суспільство хоче отримати від медіа незаангажовану модерацію в ефірах, коли всі сторони діалогу мають рівні можливості, а журналісти не зловживають своїми політичними позиціями. Тому, за його словами, для кожного відповідального учасника політичного процесу, який бере участь в тих чи інших медійних дискусіях, принципово важливі тільки свобода та збалансованість цих дискусій.

"Це ж природно – щоб не було впливу на ефірний результат заангажованої позиції представників телеканалу та щоб особисті симпатії чи антипатії ведучих не створювали нерівних умов в ефірі. Стандарти Суспільного це і передбачають. Але якщо той чи інший представник влади бачить в ефірах того чи іншого проєкту послідовну та вперту незбалансованість позицій, постійну та явну заангажованість ведучих і редакції, то можна зрозуміти вкрай невелике бажання людей йти в ефір саме цього проєкту", - відзначив Подоляк.

Читайте також: Напад на «Схеми»: поліція вивчає участь третьої особи, зафіксованої на відео

Він підкреслив, що в цьому немає і не може бути жодного підтексту, оскільки в інших ефірах Суспільного представники влади із задоволенням продовжують брати участь.

"Хоча і в цьому проєкті були присутні у більшості ефірів представники монобільшості, в тому числі і голова партії "Слуга народу". Усе питання – лише у дотриманні принципів балансу думок, повноти подачі інформації, професійної відповідності експертів та неупередженості ведучих. Якщо цих принципів в проєкті не дотримуються, то гостям проєкту незбалансованість та упередженість авторів проєкту можуть просто вже набридати. Ще раз підкреслю ключове - будь-яка ангажованость точно не сприяє бажанню ходити на ефіри", - заявив радник керівника Офісу глави держави.

Водночас щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, він запевнив, що для ОП важливо, щоб будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Читайте також: В ОП вважають припущення про причетність «Кварталу» до історії ПриватБанку конспірологією

"Тобто не ефір заради ефіру, а ефір заради роз’яснення тих чи інших ініциатив влади. Саме змістовність позиції – те, щодо чого депутати фракції чи інші представники широкої команди влади можуть отримати консультування в рамках цілком раціонального підходу до узгодженої єдиної інформаційної позиції", - додав Подоляк.

Раніше ведуча програми "Зворотний відлік" на Суспільному мовнику Мирослава Барчук заявила про контроль з боку Офісу Президента щодо участі народних депутатів від фракції "Слуга народу" в телевізійних ефірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-