Кулеба та Блінкен проведуть засідання Комісії стратегічного партнерства у Вашингтоні 10 листопада

Кулеба та Блінкен проведуть засідання Комісії стратегічного партнерства у Вашингтоні 10 листопада

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен проведуть у Вашингтоні 10 листопада засідання Комісії стратегічного партнерства, на якому підпишуть нову Хартію стратегічного партнерства.

Про це заявив Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"10 листопада ми з державним секретарем США Ентоні Блінкеном проведемо у Вашингтоні засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, на якому підпишемо нову Хартію стратегічного партнерства", - повідомив він.

Кулеба запевнив, що Комісія відновить роботу після кількох років перерви та стане драйвером розвитку партнерства відносин двох держав.

"Українська дипломатія системно розвиває досягнення вересневого візиту Президента до США, під час якого наші країни уклали 20 взаємовигідних документів у сферах економіки, безпеки та енергетики", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що нова Хартія стратегічного партнерства буде практичним документом, що відповідатиме спільним викликам, які нині стоять перед Україною та США, посилить єдність в умовах російської агресії, започаткує напрями двосторонніх відносин.

"Готовність Вашингтона до нового етапу стратегічного партнерства свідчить, що Україна користується довірою та є одним із ключових партнерів США у Європі", - зауважив міністр.

Читайте також: Штати мають посилити стратегію безпеки в регіоні Чорного моря - експерт

Глава української дипломатії поінформував, що на порядку денному засідання органу будуть питання оборони України та протидії російській агресії, економічного розвитку, зміцнення нашої енергетичної безпеки, залучення американських інвестицій, спільна боротьба з кіберзагрозами та змінами клімату, а також підтримка внутрішніх трансформацій в Україні.

Кулеба також відзначив безпрецедентну інтенсивність контактів між Києвом і Вашингтоном цього року, свідченням чого є розмови Президента Володимира Зеленського з Президентом США Джо Байденом та держсекретарем Ентоні Блінкеном у Глазго.

Він окремо відзначив, що з безпекою безпосередньо пов’язана і економіка, а тому посилення співпраці зі США - це також позитивний сигнал для інвесторів та всіх, хто прагне вкладати кошти в Україну, розвивати довгострокові проєкти.

Читайте також: Рішення щодо надійності Nord Stream 2 не повинні ухвалюватися похапцем – Кулеба

Як повідомлялося, Зеленський перебував у США з кількаденним робочим візитом із 31 серпня. 1 вересня відбулися переговори глав двох держав. Зокрема, сторони домовилися активізувати Комісію стратегічного партнерства, засідання якої має відбутися цієї осені у Вашингтоні.

9 вересня українська частина Комісії визначила три завдання своєї подальшої роботи: реформа комісії, надання американській стороні українського проєкту Хартії стратегічного партнерства і підготовка плану трансформації країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-