Військова дипломатія буде одним із пріоритетів роботи Міноборони - Резніков

Військова дипломатія буде одним із пріоритетів роботи Міноборони - Резніков

Укрінформ
Військова дипломатія у партнерстві з Міністерством закордонних справ буде одним із пріоритетів роботи Міноборони.

Про це сказав у своєму виступі з трибуни Верховної Ради кандидат на посаду міністра оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

«Військова дипломатія у партнерстві з МЗС буде одним із пріоритетів роботи», - зазначив він.

Резніков наголосив, що наші сухопутні війська одні із найсильніших на континенті. Грізною силою є українська морська піхота. Про ГУР після Афганістану знає весь світ.

Проте, на його думку, потребує суттєвого посилення авіація і флот. «Мусимо дуже прагматично оцінити, де зробити акцент на розвиток власних спроможностей, а де раціонально залучати допомогу», - сказав він.

Читайте також: Україна та США визначили дату засідання Комісії стратегічного партнерства — Кулеба

Резніков наголосив, що Міноборони має системно працювати над підвищенням сумісності з країнами НАТО, у рамках стратегічних відносин з США наповнювати змістом домовленості, закріплені під час візиту Президента до Вашингтона.

За його словами, взаємодія з Великою Британією, Канадою, Польщею, Туреччиною та іншими країнами має величезний потенціал. «У нас спільні проєкти з країнами Балтії. Румунія - наш сусід, для якого безпека в Чорному морі так само важлива. Це спільні наші завдання разом з Офісом Президента та дипломатами», - наголосив він.

Резніков розповів, що налагодження ситуації, пов’язаної з пожежами та вибухами боєприпасів на військових складах, буде одним із пріоритетів його діяльності в разі призначення.

"Стосовно складів, арсеналів. Ми вчора про це говорили на засіданні профільного комітету. Це кричуща проблема… Тут мені буде трошки легше. Я все-таки фаховий юрист і в попередній своїй реінкарнації здійснював адвокатську практику. Я думаю, що дам розуміння собі та команді, і ми налагодимо цю історію. Це один із пріоритетів", – сказав Резніков.

Кандидат на посаду міністра зауважив, що наразі головною складністю у вирішенні цієї проблеми є судові справи, які "заморожують можливість добудовувати та займатися арсеналами".

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Туреччини безпеку в Чорному морі

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Олексія Резнікова на цю посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-