Зеленський представив військовим нового міністра оборони Резнікова

Зеленський представив військовим нового міністра оборони Резнікова

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив колективу Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил новопризначеного міністра оборони Олексія Резнікова.

Захід відбувся в будівлі Міноборони в Києві, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент, зокрема, запевнив, що Резніков зарекомендував себе як професіонал на посаді віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Він показав результат – і відкриті КПВВ, і велика, складна робота у Тристоронній контактній групі, і підготовка до нашої Нормандської зустрічі», – сказав Зеленський.

Глава держави також висловив переконання, що на посаді міністра оборони Резніков досягне ще вагоміших результатів.

«Я дуже хотів би, щоб Олексій Резніков показав важливі зміни у Збройних силах, яких чекають не тільки армія, а й сім’ї наших шановних військових. Зокрема, це реформування умов життя та умов роботи нашої армії», – зазначив Зеленський.

Водночас Президент подякував за роботу попередньому міністру оборони Андрію Тарану.

Читайте також: Застосування безпілотника Bayraktar змінило «правила гри» — Арестович

«Андрій Васильович Таран – професійна людина, завдяки якій ми запустили декілька дуже важливих оборонних програм для нашої армії. Це й ракетна програма, і початок програми відбудови українського флоту», – зауважив глава держави.

Своєю чергою Резніков пообіцяв, що в умовах російської агресії Міністерство оборони робитиме все необхідне для посилення обороноздатності та захисту України.

«Міністерство оборони – це цивільне відомство, його завдання – формувати політику в оборонній сфері, забезпечувати цивільний демократичний контроль, створювати умови, щоб Збройні сили могли ефективно виконувати свою функцію – давати відсіч ворогу», – наголосив Резніков.

За даними ОП, участь у заході також взяли секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Читайте також: Україну вперше запросили на розширену Конференцію національних директорів озброєнь НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Резнікова на цю посаду.

4 листопада парламент призначив Резнікова на посаду міністра оборони.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-