Денісова: Україна робить все, аби повернути і людей і території

Денісова: Україна робить все, аби повернути і людей і території

Укрінформ
Україна не забуває своїх і робить все, аби повернути і людей і території.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила під час зустрічі в онлайн-форматі з представниками Міжнародної федерації за права людини (FIDH, Франція) Дельфін Карленс та Іллею Нузовим, написала вона у Телеграмі.

За іі словами, під час зустрічі вони обговорили "порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей”.

Денісова зазначила, “що стосовно наших співгромадян там відсутнє верховенство права – вони щодня зазнають утисків за свої проукраїнські погляди”.

“Держава-агресор РФ проводить насильницьку паспортизацію, порушує право на освіту рідною мовою, свободу пересування, свободу думки, совісті, переконань і релігії, право на справедливий судовий розгляд, доступ до правосуддя та юридичну допомогу”, - повідомила омбудсмен.

Читайте також: Окупанти вимагають для чотирьох кримських татар 66 років позбавлення волі – Денісова

Денісова “наголосила на важливості ухвалення Україною законодавства про перехідне правосуддя, покликане започаткувати єдині засади для послідовної, системної державної політики та стати початком деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України”.

“Наші громадяни мають відчути – Україна не забуває своїх і робить все, аби повернути і людей і території”, - заявила уповноважений.

“У свою чергу, представники Міжнародної федерації за права людини зазначили, що їхня організація уважно стежить за подіями в Україні та сприятиме боротьбі із порушеннями прав громадян на всіх рівнях”., - поінформувала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, Росія незаконно ув’язнила 121 українця з політичних мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-