Посол Чехії прогнозує, що новий уряд підпише меморандум про європерспективу України

Посол Чехії прогнозує, що новий уряд підпише меморандум про європерспективу України

Укрінформ
Посол Чехії в Україні Радек Матула прогнозує, що новий уряд країни буде готовий підписати меморандум про визнання європейської перспективи України.

Про це Матула заявив у виступі на форумі Re:Open Zakarpattia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Посол зазначив, що Чехія прагне поглибити відносини з Україною, підтримує європейський вибір України, і відповідно, зусилля нашої держави на шляху реформ.

«Коли я говорю, що ми підтримуємо європейські прагнення України, я хочу сказати, що новий уряд Республіки Чехія – я думаю, що у нас на наступному тижні буде новий уряд, - буде готовий підписати меморандум щодо європейських прагнень України. Я говорю про такий самий документ, який був підписаний між Україною і країнами Балтії та Польщею і Словаччиною», - сказав Матула.

Читайте також: Зеленський анонсував декларації про європерспективу ще з трьома країнами-членами ЄС

Водночас, коментуючи перспективи членства України в ЄС, він зауважив, що «ми всі розуміємо, що це буде не завтра».

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада, під час зустрічі Президента Зеленського з Президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою в Глазго на полях Кліматичного саміту Україна та Словаччина підписали Декларацію про визнання європейської перспективи Української держави.

Це вже п’ятий з подібних документів, які були підписані главою держави протягом цього року.

Читайте також: Київ та три області - лідери з євроінтеграції

У жовтні Зеленський анонсував підписання двосторонніх декларацій про європейську перспективу України ще з трьома державами-членами ЄС.

Президент Чехії Мілош Земан у телефонному інтерв'ю з лікарні, де він перебуває з 10 жовтня з огляду на погіршення здоров'я через хронічну хворобу, заявив, що зробить усе можливе, щоб уряд був сформований якнайшвидше, і що призначення Петра Фіали прем'єр-міністром нового уряду не буде проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-