Ставити знак рівності між боротьбою з корупцією у 2019 році і зараз некоректно — Венедіктова

Ставити знак рівності між боротьбою з корупцією у 2019 році і зараз некоректно — Венедіктова

Відео
Укрінформ
Доповідь щодо недостатньо ефективного використання фондів ЄС у підтримці зусиль України у боротьбі проти корупції, що була представлена у Європейському парламенті, стосується ситуації 2019 року, яку некоректно ототожнювати із станом прокуратури та боротьбою з корупцією сьогодні.

Про це у Брюсселі під час зустрічі з пресою за підсумками триденного візиту до євроінституцій, відповідаючи на запитання Укрінформу, сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

«Я у цьому питанні розібралася, ще коли з’явилася ця доповідь. Дуже важливо, що європейські інституції розглядають цей процес. Але в тому, що стосується України - ми бачимо в цій доповіді результати 2019 року. Порівнювати прокуратуру чи боротьбу з корупцією зараз та у 2019 році некоректно», - зауважила Венедіктова.

Вона навела дані соціологічних досліджень, проведених Офісом Ради Європи у Києві. За цими даними, у 2019 році рівень довіри українців до органів прокуратури складав 6%, у 2020 році – 17%, а в 2021 році – вже 27,9%.

«Це безпрецедентне зростання. Ми кожен цей відсоток виборюємо, тому що для нас це важливо. Оцінювати цю доповідь, цей звіт, я думаю, мають у цих високих кабінетах, тому що вони бачать динаміку. Ми про це говорили в Єврокомісії, вчора – з єврокомісаром Рейндерсом (Дідьє Рейндерс, єврокомісар з питань юстиції – ред.) та сьогодні – з Варгеї (Олівер Варгеї, єврокомісар з питань сусідства та розширення - ред.). Ми всі працюємо в умовах ліміту ресурсів, і Європейський Союз, і Україна. Це і фінансові ресурси, це і людські ресурси. Тож ми мусимо ці ресурси максимально ефективно використовувати», - наголосила Венедіктова.

Читайте також: Венедіктова розповіла про правову допомогу Україні від європейських партнерів

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня цього року Суд аудиторів ЄС у Люксембурзі оприлюднив критичну доповідь, яка визнає неефективним використання фондів ЄС, спрямованих на підтримку верховенства права та на боротьбу з корупцією в Україні, та надає рекомендації із внесення коректив у політику ЄС у цій сфері.

9 листопада автор доповіді, член Суду аудиторів ЄС Юхан Партс представив цей документ на спільному засіданні комітетів Європарламенту із закордонних справ та бюджетного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-