ДБР викликає ексміністра Демчишина у справі про сприяння «Л/ДНР»

ДБР викликає ексміністра Демчишина у справі про сприяння «Л/ДНР»

Документ
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викликає ексміністра енергетики Володимира Демчишина, підозрюваного у сприянні терористичним організаціям «Л/ДНР».

Як передає Укрінформ, повістка оприлюднена на сайті відомства.

“...Демчишин В.В. викликається до слідчого Державного бюро розслідувань на 10 год. 00 хв. 19.11.2021”, - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, 12 листопада ДБР повідомило Демчишину про підозру у сприянні терористичним організаціям «Л/ДНР».

На думку правоохоронців, до злочинної схеми причетна група громадян, до якої входив і колишній міністр енергетики та вугільної промисловості, а також народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

За версією слідства, організатори налагодили поставки вугільної продукції з тимчасово окупованих територій за кошти українських держпідприємств на суму приблизно 1,5 мільярда гривень. Поставки відбувались наприкінці 2014 – початку 2015 років за сприяння вищих представників влади Російської Федерації.

За даними слідства, народний депутат Віктор Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР», перераховано, обготівковано та розподілено на їхню користь не менше 200 млн гривень, не рахуючи сплачених готівкою, з запланованих більш ніж 3,16 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-