Міграційна криза може бути прикриттям для агресії РФ проти України - Міноборони Литви

Міграційна криза може бути прикриттям для агресії РФ проти України - Міноборони Литви

Укрінформ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що не відкидає можливості того, що міграційна криза на кордоні Білорусі з Євросоюзом може бути прикриттям для активних дій Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LRT.

«Штучно викликана міграційна криза, яка переходить у гуманітарну, може бути лише прикриттям для активних дій проти України. Ми цим дуже занепокоєні, тому що Росія продемонструвала свою здатність швидко переміщати досить великі потужності (військові сили, ред.) на великі відстані», – сказав міністр в інтерв'ю LRT.

При цьому він зазначив, що і Україна зараз набагато краще підготовлена, ніж сім років тому, але, на його думку, «криза в регіоні» можлива.

Анушаускас підкреслив, що нинішня ситуація на сході України не дозволяє говорити про позитивні зрушення: Росія не відводить свої війська від кордону, вона не уклала домовленості, які б дозволили Україні почуватися у більшій безпеці.

Минулого тижня на кордоні Білорусі з Польщею зібралося кілька тисяч мігрантів. Вони розбили табори на кордоні та намагаються прорватися через загородження, щоб потрапити до Польщі.

Литовська влада побоюється аналогічного сценарію і на своєму кордоні з Білоруссю, тому на кордоні було запроваджено надзвичайний стан.

Західні країни звинувачують мінський режим у організації міграційної кризи.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в районі пункту пропуску "Брузги-Кузниця" на польсько-білоруському кордоні розпочалася і продовжується спроба силового прориву кордону мігрантами. При цьому наголошується, що білоруські спецслужби роздали мігрантам шумові гранати, якими ті закидали поляків.

Фото: A. Pliadžio/KAM nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-