Шмигаль закликав Сенат США запровадити санкції проти Nord Stream 2

Шмигаль закликав Сенат США запровадити санкції проти Nord Stream 2

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Сенат США запровадити санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттер

"Оскільки РФ створює енергетичну кризу в Європі та продовжує загрожувати Україні, ми просимо Сенат США відповісти на це, включивши санкції проти «Північного потоку-2» до законопроєкту про оборонний бюджет США (NDAA). Україна закликає вас не захищати геополітичний проєкт, що зробить Україну більш вразливою до російської агресії", - написав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2».

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Між адміністрацією Джо Байдена та урядом Ангели Меркель було укладено угоду щодо "Північного потоку-2", яка дозволяє добудову газопроводу в обмін на гарантії безпеки Європи. 

Після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною та США Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-