Голова ОБСЄ обговорила з Лавровим деескалацію напруженості в Україні та навколо неї

Голова ОБСЄ обговорила з Лавровим деескалацію напруженості в Україні та навколо неї

Укрінформ
Чинна голова ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде обговорила з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим необхідність деескалації напруженості в Україні та навколо неї.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт ОБСЄ, це відбулося у п’ятницю під час візиту Анн Лінде до Москви.

"Ми провели конструктивні переговори щодо необхідності деескалації напруженості в Україні та навколо неї та полегшення страждань для мирного населення по обидва боки лінії зіткнення. Ми несемо зобов’язання перед людьми у вражених конфліктом районах щодо припинення насильства та запобігання подальшим жертвам і стражданням на сході України", – заявила Лінде, коментуючи свою зустріч з Лавровим.

Вона також наголосила на важливості Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка повинна мати доступ на всій українській території.

Під час зустрічі з главою МЗС РФ також було обговорено інші актуальні питання, такі як ситуація на кордоні Білорусі з ЄС та вірменсько-азербайджанський конфлікт.

Під час візиту Лінде також провела зустрічі із заступником глави адміністрації президента Росії Дмитром Козаком та спецпредставником президента з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту Сергієм Івановим. Голова ОБСЄ також зустрілася з представниками громадянського суспільства Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-