Штати зберігають занепокоєння через скупчення військ РФ біля України – Держдеп

Штати зберігають занепокоєння через скупчення військ РФ біля України – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон зберігає серйозну стурбованість щодо «незвичайної активності» російських військ на кордоні з Україною та продовжує тісну взаємодію із союзниками та партнерами з цього питання.

Про це заявив під час брифінгу в вівторок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо наших занепокоєнь – досі нічого не змінилося»,- прокоментував позицію США офіційний представник Держдепу.

Він підкреслив, що повідомлення про незвичайну військову активність росіян вздовж кордону з Україною, які продовжують надходити, викликають велику стурбованість. «Це є причиною занепокоєнь – для Сполучених Штатів, для наших українських партнерів, а також для наших європейських союзників», - зауважив Прайс.

Він також зазначив, що США продовжують бути готовими «до низки непередбачуваних обставин».

Саме тому, підкреслив Прайс, упродовж останніх тижнів США проводили розширені консультації та узгоджені дипломатичні зусилля з партнерами та союзниками у цьому питанні.

«Під час цих численних зустрічей ми обговорювали наші занепокоєння щодо військової активності Росії та її різкої риторики на адресу України», - поінформував представник Держдепу. За його словами, ці консультації тривають.

Він також зазначив, що Сполучені Штати контактували з росіянами у зв’язку із напруженням, яке створюють росіяни, про що відкрито повідомлялося за результатами розмов. Прайс уточнив, що ці контакти відбувалися з американського боку на рівні Держдепартаменту, Ради з питань нацбезпеки США, оборонних відомств, крім того, директор ЦРУ проводив особисті зустрічі в Москві.

Представник Держдепу також наголосив, що будь-яка ескалація або агресивні кроки з боку Росії сприйматимуться американською стороною дуже серйозно.

«Ми закликаємо до негайного відновлення перемир’я, досягнутого у липні 2020 року, на Донбасі», - наголосив представник Держдепартаменту США.

Відповідаючи на запитання щодо підготовки нової оборонної допомоги для України, представник адміністрації зауважив, що Сполучені Штати перебувають у тісних консультаціях з українською стороною.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Сенегалу підтвердив, що військова активність РФ біля України викликає серйозне занепокоєння офіційного Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-